La Vanguardia (Català)

Fati espera

El jove no juga amb el Barça des del 24 de setembre

- JUAN B. MARTÍNEZ

El dia de la Mercè, el 24 de setembre, Ansu Fati feia la seva aparició en la segona meitat contra el Vila-real per dotar d’electricit­at un Barça que estava passant problemes. Era la seva sisena presència consecutiv­a al primer equip, amb només 16 anys. Des d’aleshores no ha tornat a disputar minuts com a barcelonis­ta. Dimarts, contra el Valladolid, pot ser una bona oportunita­t perquè el públic pugui gaudir del desbordame­nt del noi, que dijous fa els 17. Primer unes molèsties al genoll producte del seu creixement i de la seva adaptació al futbol d’elit i després la recuperaci­ó dels davanters titulars han deixat el jove a la grada o a la banqueta. Però continua entrant en els plans d’Ernesto Valverde, que sempre que ha estat en condicions l’ha convocat. El tècnic ja ha comunicat que continuarà treballant amb ell.

Ahir va començar el Mundial sub-17, el torneig que el Barça preferia que no jugués per no tallar la seva progressió amb els grans. També hi va estar d’acord la Federació Espanyola, que el va convocar després de la seva nacionalit­zació per a la selecció sub-21, amb què va jugar 21 minuts el 15 d’octubre contra Montenegro.

La irrupció de Fati va ser fulgurant. Pocs futboliste­s han tingut tant d’impacte en tan poc temps. Només acumula 231 minuts amb el Barça i només ha estat dues vegades titular. Però els seus dos gols contra l’Osasuna i el València, la classe que va transmetre i la seva bona sintonia amb les estrelles, l’han convertit en la gran promesa del Barça.

Paral·lelament el Barcelona en segueix l’evolució fora del camp i supervisa els seus estudis d’anglès. També s’ha apuntat al curs inicial d’entrenador­s de la Federació Catalana, el que li ha d’atorgar el carnet per poder dirigir un equip benjamí. Té tot el temps del món al davant.

 ?? MARTIN DIVISEK / EFE ?? Ansu Fati dimecres
MARTIN DIVISEK / EFE Ansu Fati dimecres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain