La Vanguardia (Català)

La Sareb aconseguei­x vendre part de la cartera d’habitatges per 247 milions

- PILAR BLÁZQUEZ

La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructu­ració Bancària (Sareb) va anunciar ahir que ha acordat amb el fons dels Estats Units TPG Real Estate Partners la venda del 75% de la seva socimi Témpore Properties, a canvi d’un preu indicatiu per acció de 12,17 euros.

Això significa que les dues parts han valorat la societat cotitzada d’inversió immobiliàr­ia de Sareb en 329,5 milions d’euros, un 10% per sobre de la seva capitalitz­ació actual en borsa. Amb això TPG pagarà 247 milions d’euros a l’organisme públic quan es completi l’operació. Encara que aquesta quantitat podrà patir algun ajust ja que d’aquesta xifra s’haurà de restar l’import brut correspone­nt al dividend amb càrrec a la prima d’emissió que ha d’aprovar la junta general extraordin­ària d’accioniste­s de Témpore, convocada per al 5 d’agost.

Segons la informació registrada en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), TPG Real Estate també estendrà les condicions d’aquesta oferta de compra als accioniste­s minoritari­s, que represente­n un 0,88 % del capital.

L’acord també preveu que l’organisme que presideix Jaime Echegoyen mantingui una participac­ió del 24,12%.

Témpore Properties és la socimi que la Sareb va constituir a finals del 2017 per donar sortida i revaloritz­ar part de la cartera d’habitatges de lloguer que posseïa. Témpore va sortir a cotitzar al mercat alternatiu borsari (MAB) l’abril del 2018 sent una de les poques socimis que, en aquell moment, comptaven amb actius residencia­ls ja que la majoria de les socimis s’havien constituït amb oficines, plantes comercials, actius logístics, etcètera.

En l’actualitat, Témpore Properties és una de les socimis d’actius residencia­ls més grans d’Espanya ja que compta amb 2.200 habitatges i garatges situats a les zones metropolit­anes de les principals ciutats espanyoles.

Amb l’operació de venda anunciada ahir, la Sareb continua en la seva estratègia d’incrementa­r el valor dels seus actius per compensar l’alt preu a què l’anomenat banc dolent va haver d’assumir els actius tòxics de la banca en el moment de la seva creació, el 2012.

En aquest cas, a més dels 274 milions que ingressa per la venda de la seva participac­ió, la permanènci­a en el capital de Témpore Properties durant un temps que no ha determinat li permetrà també recollir

els beneficis que en un futur ofereixi la companyia. El passat exercici, la socimi va tancar amb pèrdues de 384.394 euros, un 13% menys del que preveia al document informatiu d’incorporac­ió al MAB.

Nicolás Díaz Saldaña, director general de Témpore Socimi, continuarà al capdavant de la gestió de la companyia, que també mantindrà la seva seu a Madrid. Per la seva part, TPG Real Estate Partners assumirà quatre llocs en el consell d’administra­ció de Témpore Properties. Segons ha informat la Sareb, en la pròxima junta extraordin­ària se sotmetrà a ratificaci­ó el nomenament de Michael Abel, Matthew Coleman, Daniel Valenzano i Jonathan Farrell com a nous consellers en representa­ció de TPG Real Estate Partners.

Al principi, la Sareb havia manifestat la seva intenció de revaloritz­ar els actius de la seva socimi per fer el salt i cotitzar al mercat continu, però testat l’interès inversor del sector, va obrir a fa uns mesos el procés de venda a què van ser convidats diversos inversors nacionals i internacio­nals.

Fa poc més d’un mes, la Sareb també va anunciar la creació de la promotora Árqura Homes, amb actius valorats en 811 milions d’euros per generar valor a 17.095 habitatges i promocions repartits per tot Espanya.

 ?? EUROPA PRESS / EP ?? Jaime Echegoyen, president de la Sareb
EUROPA PRESS / EP Jaime Echegoyen, president de la Sareb

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain