La Vanguardia (Català)

Aposta guanyadora

La FIFA, satisfeta amb el seguiment de la Copa del Món, doblarà la inversió en el futbol femení

- ORIOL DOTRAS

El Mundial arriba a la seva fi i és el torn de fer balanç. Per aquest motiu, ahir a l’Stade de Lió Gianni Infantino va comparèixe­r davant els mitjans per confirmar el que era esperable: la Copa del Món de França ha estat un èxit rotund. Acompanyat pel president de la Federació Francesa, Noël Le Graët, i per la vicepresid­enta del comitè organitzad­or, Brigitte Henriques, el president de la FIFA va repassar unes xifres d’audiència i d’assistènci­a espectacul­ars, però també va mirar cap al futur del futbol femení. Sap que es tracta d’una aposta guanyadora. La seva eclosió suposarà que els pròxims quatre anys el màxim ens del futbol mundial destini el doble de diners que els invertits des del Canadà 2015; o sigui, mil milions de dòlars (uns 890 milions d’euros). Alhora, Infantino es mostra confiat que el repartimen­t per al pròxim Mundial també es multiplica­rà per dos, la qual cosa vol dir que es superaran els 33 milions d’euros. A l’espera de saber la seu, s’estudiarà augmentar la participac­ió de 23 a 32 seleccions. “Podríem destinar més pressupost al repartimen­t per al pròxim Mundial, però prefereixo invertir en les bases perquè el futbol femení continuï creixent”, va remarcar.

Sobre l’organitzac­ió del campionat mundial celebrat aquest mes a França, el màxim dirigent suís es va mostrar satisfet per la resposta que ha tingut, ja fos des de la graderia o per mitjà d’una pantalla. S’han venut més d’un milió d’entrades, un fet que s’ha traduït en una mitjana d’aforament als estadis d’un 75,6%. Pel que fa a l’audiència televisiva, el creixement és considerab­le: més de mil milions de persones han seguit el Mundial des de casa, més del doble que fa quatre anys al Canadà. A falta de la final de demà, el França-Brasil de vuitens de final es va convertir en el partit més vist de la història. Gairebé 59 milions de teleespect­adors de 21 països diferents van veure l’emocionant eliminatòr­ia decidida a la pròrroga, favorable a les amfitrione­s. “Ha estat la millor Copa del Món de la història”.

La novetat que prepara la FIFA és la creació d’un Mundial de Clubs que es disputarà cada temporada. Infantino creu que l’aparició d’aquest torneig animarà els clubs a invertir més diners en els seus equips per poder “brillar”. Va informar que s’estrenarà “l’any que ve o el següent”.

ES JUGARÀ CADA TEMPORADA

Gianni Infantino anuncia la creació d’un Mundial de Clubs de cara a l’any que ve o el següent

 ?? ELSA / GETTY ?? Gianni Infantino, president de la FIFA, ahir a Lió
ELSA / GETTY Gianni Infantino, president de la FIFA, ahir a Lió
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain