La Vanguardia (Català)

Els dibuixos d’una nena destapen un cas familiar d’agressions

- A.S. RUIZ

Dues dones, una de nacionalit­at marroquina i una altra equatorian­a, han estat detingudes en les últimes hores a Marbella, acusades de maltractam­ents en l’àmbit familiar cap a les seves filles d’onze i vuit anys, respectiva­ment. Les dues nenes no tenien vincles entre si, no es coneixien i anaven a escoles diferents, però totes dues patien la mateixa història dramàtica.

En tots dos casos van ser les nenes les que van confessar als seus professors que patien maltractam­ents. En el cas de la nena d’onze anys va ser el director de l’escola el que va anar a la policia després d’observar que la menor presentava habitualme­nt blaus a tot el cos. Les sospites es van consolidar quan va poder veure alguns dibuixos en què s’havia pintat a si mateixa plena de ferides i al costat un missatge: “Sang, blau, amb el cinturó”, al voltant una dotzena de vegades el verb “volaré” i a les mans un ganivet i una maleta.

A més, la nena també va lliurar un diari on havia escrit els insults que deia a la seva mare amb frases com “Si no em pega, és insultar: ximple, pixanera, porca, grassa... Vull morir-me, morir, morir, morir, morir”. El director de l’escola va portar la menor del dibuix al centre de salut, que va confirmar que els senyals eren compatible­s amb fuetades de cinturó.

Davant aquesta situació, els agents van obrir dues investigac­ions paral·leles per esbrinar què passava en aquestes cases. En tots dos casos en examinar les nenes van veure que tenien ferides i lesions que podrien haver estat provocades per les seves mares en un episodi de presumptes maltractam­ents. La mare de la menor d’onze anys va dir que la nena li prenia diners i la corregia “a mastegots”.

El jutge de guàrdia de Marbella va prendre declaració a les dues mares, contra les quals de moment ha adoptat la mesura cautelar de dictar una ordre d’allunyamen­t de les nenes. Una ha quedat a càrrec d’un familiar i l’altra sota la tutela de la Junta.

 ?? ATLAS ?? El dibuix de la nena d’11 anys
ATLAS El dibuix de la nena d’11 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain