La Vanguardia (Català)

Denúncia per haver exclòs una nena discapacit­ada d’un campament

- Redacció i agències MADRID

El Comitè Espanyol de Representa­nts de Persones amb Discapacid­ad (Cermi) ha denunciat a la Fiscalia i la Comunitat de Madrid el cas de la menor amb discapacit­at d’11 anys expulsada d’un campament a Salamanca el cap de setmana passat després de les queixes d’unes companyes i els seus pares, segons la versió dels pares de la menor.

La coordinado­ra del tercer sector ha presentat una queixa al Defensor del Poble i del Menor perquè es posin en marxa accions per aclarir el que va passar.

Carolina Gómez, mare de la nena, estudia si denunciarà la discrimina­ció que va patir la seva filla al campament Pueblo Inglés, gestionat a la província de Salamanca per l’empresa Diverbo. Aquesta, al seu torn, nega haver expulsat la petita i al·lega que els pares no van acceptar la solució que els oferien.

Segons va avançar la Ser, Carolina Gómez va apuntar la seva filla a aquest campament havent parlat abans amb els responsabl­es de Diverbo per assegurar-se que no hi hauria problemes. La petita té una lleugera discapacit­at, entén i parla perfectame­nt però triga una mica més que la resta a processar la informació. Per això, si li parlen molt de pressa, de vegades es perd. “Soc la primera interessad­a que la Inés no vagi a un lloc on no serà viable; hi vaig ser en persona i vaig explicar amb detall com és la Inés. Em van dir des del minut u que no hi havia cap problema, que era tot mitjançant jocs i activitats, i que s’ho passaria molt i molt bé”.

Abans de començar, la mare va demanar a la monitora que sisplau no expliqués a la resta de menors que la Inés tenia necessitat­s especials. Volia que se sentís una nena més sense que l’etiquetess­in. La monitora no va complir amb la seva paraula i va demanar a les companyes d’habitació que l’havien d’ajudar perquè tenia “una discapacit­at”.

La primera nit Carolina Gómez va rebre una trucada de la monitora: “Les mares s’estaven queixant perquè no volen que la Inés sigui a l’habitació amb les seves filles”. Els pares d’aquestes nenes deien que “aquestes ja anaven a una escola d’integració, que durant tot l’any han de conviure amb nens amb necessitat­s especials i que quan arriba l’estiu es mereixen gaudir del campament sense haver d’estar amb aquests nens”. Per aquesta raó Diverbo va oferir treure la nena de l’habitació i que anés a dormir amb una monitora “dedicada a ella per facilitar-ne la integració”.

Davant aquests fets els pares de la Inés van decidir treure-la del campament: la nena hi havia anat per divertir-se en igualtat de condicions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain