La Vanguardia (Català)

Albert Folch

Folch Studio, Elisava i Vice perfilen al 22@ de Barcelona un nou pol de creativita­t i formació que arrencarà a la tardor

- Barcelona

FUNDADOR DE FOLCH STUDIO Albert Folch, creador de l’agència Folch Studio, impulsa amb seu soci Rafa Martínez i l’escola de disseny Elisava i Vice Media la nova Acid House, una revolucion­ària escola del sector de la comunicaci­ó al 22@ barceloní.

Trenca amb la lògica clàssica de les agències de comunicaci­ó i proposa nous mètodes de formació: menys compartime­ntats, més transversa­ls i versàtils. La nova plataforma creativa i incubadora de projectes empresaria­ls, Acid House Barcelona, desenvolup­at per l’agència de comunicaci­ó Folch, obrirà físicament aquesta tardor en una nau de 500 metres quadrats al 22@. La ubicació també és una declaració d’intencions per a un projecte amb vocació d’expandir-se a altres ciutats i que gaudeix dels avals de l’Escola Università­ria de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Elisava, i Vice Media.

“Buscàvem un local amb possibilit­ats, que no fos només la seu de l’agència”, assenyala Albert Folch, el seu director creatiu. Volien seguir al districte en què emergeix la creativita­t i la innovació a Barcelona, i van trobar una nau de 500 metres quadrats amb un disseny interior que han deixat en mans d’Arquitectu­ra-G (premi Mis Van Der Rohe 2015). La seu es dividirà en quatre àrees: un espai plató orientat a l’educació, una àrea per a conferènci­es, un showroom per a marques i una galeria per a exposicion­s a peu

de carrer. Acid House també disposarà d’una cafeteria: “Serà un espai que connectarà el que hi passa dins amb l’exterior, i tindrà un quiosc amb revistes independen­ts; volem que sigui un lloc permeable”, afegeix Rafa Martínez, directiu de Folch.

La marca Acid House Barcelona promourà activitats en l’àmbit educatiu i també en l’empresaria­l. “Trencarem amb la inèrcia clàssica de les agències; volem interactua­r amb els clients sense partir d’una idea preconcebu­da. Es genera tanta comunicaci­ó que per destacar cal tenir una lògica i un discurs... oferir una essència”, manté Folch. Acid House, que obrirà portes a l’octubre, allotjarà marques com Odiseo, Eldorado i White Horse, entre d’altres. La incubació d’idees i projectes es combinarà amb el vessant acadèmic i la difusió de continguts en suports digitals.

La faceta docent respon a aquesta mateixa lògica: trencar motllos. “Cal redefinir noves formes; el disseny també està passant per una crisi severa i cal buscar nous models educatius”, coincideix­en. Busquen referents, i, amb l’aliança amb Vice Media, estan acabant de perfilar el disseny del màster que impartiran, dirigit a entre quinze i vint alumnes per edició. Seran uns estudis que proposen una visió holística, en què els límits entre el disseny, el periodisme i la producció quedaran difuminats i la visió serà l’oposada a la del màrqueting clàssic, més focalitzat en la venda i menys atent a altres factors.

“Volem promoure entre els alumnes el sentit crític, el pensament estratègic, lateral...”, diu Martínez. Elisava i Folch crearan un programa híbrid que vol ser pioner i en què el disseny, entès com una eina innovadora i creativa, s’orientarà als negocis”, insisteix. Elisava, la primera escola de disseny a establir-se a Barcelona, el 1961, i que està afiliada a la Universita­t Pompeu Fabra, avala uns estudis que “donen resposta a unes necessitat­s que el mercat ja té”, afirma Javier Peña, el seu director general. “L’acadèmia i la indústria s’estan transforma­nt i tenim clar que és el pensament crític, l’empatia i l’emprenedor­ia el que cal per desenvolup­ar continguts”, afegeix Peña. Fa més de deu anys que Folch codirigeix dos màsters a Elisava.

La marca trenca amb el màrqueting clàssic i neix amb la vocació d’expandir-se a altres ciutats

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Javier Peña, Alex Jankelevic­h , Rafa Martínez i Albert Folch a l’edifici que acollirà l’escola
LLIBERT TEIXIDÓ Javier Peña, Alex Jankelevic­h , Rafa Martínez i Albert Folch a l’edifici que acollirà l’escola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain