La Vanguardia (Català)

Kompany serà jugador i entrenador de l’Anderlecht

- Redacció

Un dels futboliste­s sense qui no es podria entendre l’èxit del Manchester City els últims anys ha decidit posar punt final a la seva etapa a Anglaterra i tornar al seu país. Vincent Kompany, de 33 anys, va anunciar ahir que deixa el club anglès per tornar a l’Anderlecht, on es va formar com a futbolista i on exercirà com a entrenador i jugador alhora. “En Vincent determinar­à la tàctica de l’equip i dels que juguen però quan estigui sobre el terreny, recorrerà a un entrenador perquè s’ocupi de donar directrius. És una mica fora del que és normal, però el club té necessitat d’innovar i aquest és el primer pas”, va assegurar el director esportiu dels belgues, Michael Verschuere­n.

Tot i que les lesions han frenat la seva carrera, Kompany, que ha estat onze temporades al City, s’ha convertit en un pilar dels skyblues dins i fora dels terrenys de joc i deixarà la disciplina anglesa amb quatre Premier Leagues, dos FA Cups, quatre Copes de la Lliga i dos Community Shields en el seu palmarès després de 360 partits amb l’equip de Manchester.

El central belga guanyava dissabte l’últim títol com a citizen , la FA Cup guanyada per golejada contra el Watford, el quart ceptre d’una temporada per a la història. Kompany, a més, s’emportarà un record inesborrab­le gràcies al golàs que va anotar en la recta final del partit contra el Leicester, en la penúltima jornada de la Premier, i que va acabar resultant decisiu perquè els de Guardiola poguessin aconseguir el títol. El buit que deixa no serà fàcil d’omplir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain