La Vanguardia (Català)

Piqué vol el Godó

La seva empresa opta a organitzar el torneig a partir del 2021

- LUIS BUXERES Barcelona

L’amor de Gerard Piqué per Barcelona i pel tennis forma una equació molt fàcil de solucionar. No s’ha de ser matemàtic per esbrinar que el camí s’acaba a l’Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, un dels tornejos del calendari ATP més apreciats pels tennistes i que aquest any arribarà a l’edició número 67. El futbolista del Barça, un habitual de les grades amb la seva família durant la setmana del torneig, ha posat els seus ulls empresaria­ls en l’esdevenime­nt anual que acull el Reial Club de Tennis Barcelona-1899 (RCTB) i ha decidit licitar per organitzar el Godó a partir del 2021.

Kosmos Tennis, filial de Kosmos, el grup de què Piqué és fundador i president, és una de les quatre candidates a assumir les regnes d’un torneig històric com Godó. Guanyar el concurs suposaria un pas més en la seva aposta pel tennis profession­al, visible i pública des de fa temps, amb el canvi de format i l’organitzac­ió de la nova Copa Davis com a gran carta de presentaci­ó. Al marge del futbolista del Barça, les negociacio­ns per part de Kosmos Tennis les porten personalme­nt els seus dos homes forts: Javier Alonso, director executiu; i Galo Blanco, director de competició.

Des de fa setmanes, l’RCTB licita per trobar un nou agent comercial que s’encarregui del torneig. “La transforma­ció que s’aprecia en la gestió del tennis a escala global ens obliga a estar en permanent estat d’alerta per mirar d’incrementa­r l’enorme patrimoni que representa aquest esdevenime­nt”, destacava ahir l’organitzac­ió a través d’un comunicat.

La multinacio­nal IMG, que té contracte fins al 2020 i fa més de 25 anys que està unida al Godó,

El contracte del Trofeu Comte de Godó amb IMG, l’actual organitzad­or del torneig, s’acaba el 2020

també consta en la lluita de candidates. “IMG ha estat una part molt destacada de l’èxit que ha aconseguit el torneig”, subratllav­a l’escrit de l’organitzac­ió.

Amb IMG i Kosmos Tennis hi ha dues empreses més que també estan licitant fort per aconseguir les regnes organitzat­ives del Godó. La primera és Tennium, una companyia fundada per l’extennista francès Sebastian Grosjean, que té una de les seus a Barcelona i que ja organitza dos tornejos ATP 250 com el de l’Argentina i Antwerp. La segona és Octagon, amb un ventall de negocis més ampli i que va organitzar durant uns anys el torneig de València.

La decisió final no sembla que hagi de ser aviat, ja que la licitació està a dos anys vista, de manera que l’RCTB està tranquil i vol analitzar totes les opcions amb calma. Jordi Cambra, el seu president; Xavier Ferreón, vicepresid­ent econòmic, i José Cuevas, tresorer, són les tres persones que hi ha al capdavant del procés per part del club, propietari del torneig.

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Gerard Piqué amb la seva mare i els seus dos fills durant el Trofeu Comte de Godó del 2018
ÀLEX GARCIA / ARXIU Gerard Piqué amb la seva mare i els seus dos fills durant el Trofeu Comte de Godó del 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain