La Vanguardia (Català)

Les ‘fintech’ FIS i Worldpay s’uneixen en un gegant valorat en 37.900 milions

-

Les fintech nord-americans FIS i Worldpay es fusionaran per crear un gegant en el sector de les tecnologie­s dels serveis financers valorada en 43.000 milions de dòlars (37.900 milions d’euros). Worldpay –que està especialit­zada en els pagaments electrònic­s– serà absorbida per FIS (Fidelity National Informatio­n Services).

El nou gegant en el sector d’empreses tecnològiq­ues vinculades a l’activitat financera eleva la pressió sobre els bancs tradiciona­ls que en ocasions veuen el sector com una amenaça. Molts bancs opinen que les firmes fintech haurien d’estar sotmeses a la mateixa regulació i a la mateixa pressió fiscal que els bancs.

Com sol ser habitual en aquest tipus d’operacions, la fusió està subjecta a l’aprovació de les autoritats competents. FIS va acordar assumir i refinançar el deute de Worldpay que ocupa 47.000 persones a tot el món, està present en 130 països i és “líder” en les àrees del processame­nt de pagaments, el software financer i els serveis bancaris, segons un comunicat de les dues empreses.

En el cas de Worldpay, la transacció anunciada ahir es produeix només dos anys després que fos adquirida per la nord-americana Vantiv el 2017 per gairebé 11.000 milions de dòlars (9.700 milions d’euros). És una de les principals empreses de pagaments electrònic­s del món i cada any processa 40.000 milions de transaccio­ns procedents de 300 tipus de pagaments en més de 120 divises.

El conseller delegat de FIS, Gary Norcross, va destacar que aprofitar l’escala és important en aquesta indústria, que “canvia ràpidament”. El seu homòleg a Worldpay, Charles Drucker, va assenyalar que la fusió ajudarà a “accelerar” el seu negoci “benefician­t-se de la nova escala i les capacitats que veritablem­ent diferencia­ran la companyia a escala global”.

Es tracta de l’adquisició més gran negociada per FIS des que el 2015 va comprar el seu rival Sungard per 5.100 milions (4.500 milions d’euros), apunten mitjans dels Estats Units, i arriba en un moment de forts moviments en el sector dels pagaments electrònic­s, ja sigui per sortides a borsa o per combinacio­ns corporativ­es.

Segons els càlculs de FIS i Worldpay, l’empresa resultant tindrà més ingressos, menors costos i una facturació anual de 12.300 milions de dòlars (10.900 milions d’euros).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain