La Vanguardia (Català)

Ryanair frena a Espanya i trenca amb Air Europa

-

Ryanair alentirà el creixement del seu trànsit a Espanya fins a un 3,5% el 2019, davant el 10,7% durant el passat exercici, i estudia emprendre ajustos en les seves bases, sense descartar-hi alguns tancaments, com les de les Canàries, segons va assenyalar el seu director general de màrqueting, Kenny Jacobs, ahir a Madrid.

El directiu va explicar que l’aerolínia preveu retallar capacitat o tancar algunes bases més “en qualsevol part” de la seva xarxa per raons comercials i és possible que ho faci a les Canàries, encara que va puntualitz­ar que la decisió no està encara presa. La companyia ha tancat ja les seves bases a Bremen (Alemanya) i Eindhoven (Holanda) i ha reduït la seva capacitat en altres ciutats germànique­s com Frankfurt i Düsseldorf.

L’aerolínia de baix cost, que tancarà el seu exercici fiscal 2018 el març amb 49,5 milions de passatgers transporta­ts a Espanya (un 10,7% més), preveu créixer aquest any a un ritme menor al nostre país, mentre que en la resta d’Europa espera un repunt del 8% en el trànsit.

El 2019, la companyia reforçarà la seva presència a França, on obrirà noves bases a Tolosa de Llenguadoc, Marsella i Bordeus, els països de l’Est europeu i Itàlia, a més d’aprofitar les possibilit­ats que s’obren a Grècia i Turquia gràcies a un fort creixement del sector turístic en els dos mercats.

Pel que fa a l’aliança que va firmar Raynair fa gairebé dos anys amb Air Europa per alimentar els seus vols de llarg recorregut, Jacobs va confirmar que ha quedat trencada fa uns mesos per raons comercials. El directiu va reconèixer que no hi havia prou demanda i que, a més, la firma irlandesa tenia altres prioritats a nivell digital que la integració del seu sistema de reserves amb el de la companyia espanyola.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain