La Vanguardia (Català)

Les enginyerie­s privades critiquen Ábalos per menystenir-los a Mèxic

-

Tecniberia, l’associació espanyola d’empreses d’enginyeria, consultori­a i serveis tecnològic­s, ha acusat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, d’oblidar-se de les empreses privades i apostar exclusivam­ent per les companyies públiques en un recent viatge oficial a Mèxic. El motiu d’aquella visita era potenciar les empreses espanyoles al país i oferir la col·laboració de Foment en matèria d’infraestru­ctures i transports. En la patronal aquesta visita ha causat un profund malestar, a causa del fort suport a les empreses públiques per part del Ministeri de Foment, encara que aquestes no tinguin presència real a Mèxic, davant la falta d’al·lusió a les del sector privat que fa anys que realitzen inversions allà i executen projectes complexos amb un èxit notable.

En el seu escrit al ministre, la patronal també va expressar els seus dubtes sobre si aquesta promoció no vulnera la condició de mitjans propis de l’Estat del grup Foment, que obliga aquestes empreses que la seva facturació amb el ministeri assoleixi el 80% dels seus ingressos totals. En definitiva, el Ministeri de Foment competeix amb el sector privat de l’enginyeria, que s’ha vist obligat des de fa anys a dur a terme una forta inversió en l’àmbit internacio­nal.

Luis Villarroya, president de Tecniberia, mostra a la carta la seva total disconform­itat: “Enaltir les empreses públiques i no esmentar les privades és significat­ivament contraprod­uent per als nostres associats. El ministeri pot i ha de defensar els interessos del sector nacional d’enginyeria en el context internacio­nal, sobretot tenint en compte la situació de precarieta­t a què l’esmentat sector s’ha vist abocat durant els últims anys en el mercat domèstic, en què ha desaparegu­t pràcticame­nt la demanda de serveis d’enginyeria”.

L’associació en bloc, a través del seu president, conclou la missiva sol·licitant a José Luis Ábalos que tingui en compte aquestes reflexions per a futures actuacions promociona­ls del ministeri en el cas que es dugui a terme alguna altra acció en el temps que li queda com a ministre abans del final de la legislatur­a i la formació del Govern que sorgeixi de les urnes després de les eleccions que se celebren a finals d’abril.

Tecniberia és una associació espanyola d’empreses d’enginyeria, consultori­a i serveis tecnològic­s que està formada per gairebé 60 empreses, amb al voltant de 18.700 profession­als i un volum de negoci conjunt d’uns 4.450 milions d’euros, dels quals un 80% prové dels mercats internacio­nals.

La patronal Tecniberia lamenta que el ministre només promocioné­s les empreses públiques en una missió comercial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain