La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10372

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Oloreu amb delit. Enfeltra draps de llana. 2 Li vol dir cul d’olla fins que troba que l’olla no té cul. Navegues d’una manera determinad­a. La part de l’ull més relacionad­a amb l’arc. 3 Furtada per amor al tèxtil. Martells gruixuts dels mestres de cases. 4 Ho iguala. Aculli gent que té necessitat. 5 En mode que no vocalitza. Facis enfollir algú. Aquest club no és pas el número 1.

6 Reviso allò que no vibra. Paparres grosses i arrodonide­s. Iode.

7 Home arribat a l’edat viril. Accepti. Cinc-cents cinquanta. 8 El primer de tots. Faig la tercera missa del dia i per això estic així. Es marcia. 9 Rep extrems. Acolorit amb la gamma de l’arc de sant Martí. Començo a tenir unes grans cefalees. 10 La moneda europea que feia pensar en Neró. Clotada. Mortes per no fer cap mos.

11 Punt directe en el joc del tennis. Precedeix sa majestat en determinat­s crims. Lents d’augment per veure una marededéu mexicana que té més seguidors que l’instagram de la Madonna. 12 Domat. Evident. Roig no, oi que no? 13 Hematites. La llengua del país de la bota. 14 Sues molt. Parentiu exclusivam­ent per via masculina.

VERTICALS 1 La seqüela dels Jocs Olímpics que Barcelona només va exportar a Monterrey. Amic de fotre’s del mort i de qui el vetlla.

2 Persona d’intel·ligència més aviat limitada. Trinxa la carn fins deixarla en trossets minúsculs. 3 Blanc com el goril·la més famós de la història. Enravenat. Espai entre banc i banc en una embarcació de rems. 4 Iode. Cedia a les pressions de l’amiguisme. Sortida del peatge. 5 El formen dos versets rimats. Iridi. Poemes lírics medievals. 6 Tresor públic. Licors aromatitza­ts amb anís i herbes. 7 A vosaltres. Carregats de pretension­s i d’una vanitat que fa molta pudor. Tarima prosaica. 8 Brollem. Agressió a la sala de billars. Gros i bru.

9 Besa sense segones. Aquesta és una inútil total. Calin foc per foragitar el gos. 10 Acaba com comença. Llar de canet. Disquisici­ó avorridíss­ima, encara que no sigui ben bé en llatí.

11 Les germanes de la mare. V. Al final, és benaurat. 12 Els oceans més septentrio­nals. Del dret és boa i del revés convicte. El pronom feble més orientalit­zant. 13 Roca en el mar que fa com un petit illot. Infectat per una malaltia que provoca disfàgia i dispnea. 14 Fa sibilant. Talli una peça de roba de biaix per a algun membre de la comunitat LGTBI+.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain