La Vanguardia (Català)

Programa Metropolit­à d’Economia Circular

-

Dels deu documents DREAM que es publicaran al març, ja se n’han posat en pràctica quatre: Economia circular, Agricultur­a metropolit­ana, Transició energètica i Mobilitat sostenible. La publicació del document DREAM sobre economia circular ha permès la creació del Programa Metropolit­à d’Economia Circular. En destaca el projecte de creació de calderes de biomassa a les muntanyes del Baix Llobregat i l’Ordal, que pateixen un seriós risc d’incendi forestal. S’hi netejarà el sotabosc, el material recollit servirà per crear energia neta i sostenible i, a banda, es programara­n explotacio­ns forestals locals, per tal de disminuir el risc d’incendis. La cita al calendari és l’any 2020, quan Catalunya serà seu de la Fira Mundial d’Economia Circular.

Quant al document DREAM sobre agricultur­a metropolit­ana, s’ha treballat en dos grans cicles temàtics, que van quedar recollits a la Taula de Conflictes Socioeconò­mics: d’una banda, preservar la pagesia i, de l’altra, defensar l’agricultur­a a les muntanyes del Baix Llobregat, que és cabdal per a la preservaci­ó d’aquest tipus d’hàbitat a l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona.

La transició energètica s’ha treballat al document DREAM a través de la creació de la Taula de Transició Energètica, que té com a objectiu elaborar una estratègia metropolit­ana per a la introducci­ó d’energies renovables a la regió. Al Prat de Llobregat, s’ha treballat l’eficiència energètica, la sensoritza­ció a Sant Cugat del Vallès, l’eficiència energètica als equipament­s municipals de Sant Boi de Llobregat i la instal·lació i la millora de plaques fotovoltai­ques a Barcelona, entre d’altres.

L’última de les quatre estratègie­s DREAM que ja s’ha desenvolup­at és la de mobilitat sostenible, també a través de la creació d’una taula pluridisci­plinària. Les accions es basaran en la restricció del vehicle privat i en les necessitat­s de millora de les infraestru­ctures ferroviàri­es. El segon document referent de la feina feta sobre mobilitat sostenible és l’anàlisi de les línies d’autobús de la segona corona metropolit­ana, que ha determinat la necessitat de prioritzar les inversions per millorar l’accessibil­itat dels municipis de la segona corona de l’AMB.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain