La Vanguardia (Català)

La nova Abertis se centrarà en països de marc “estable”

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

La nova Abertis vol centrar la seva estratègia de futur a créixer en “països amb marcs competenci­als estables”, al mateix temps que preveu impulsar “la col·laboració público-privada en el sector de les autopistes”. És el que va declarar ahir el conseller delegat de l’empresa, José Aljaro, que va ser confirmat en el seu càrrec pel nou consell d’administra­ció controlat pels italians d’Atlantia (que posseeix la meitat de les accions més una) i per ACS i la seva filial alemanya Hochtief amb la resta.

Ahir es va tancar definitiva­ment el procés de presa de control de la companyia per part de la italiana Atlantia (controlada al seu torn per la família Benetton) i per ACS, que presideix Florentino Pérez. El procés va començar el 2007 i es tancarà completame­nt l’any vinent.

Aljaro formarà part d’un reduït consell d’administra­ció en el qual hi haurà dos representa­nts d’Atlantia (el seu conseller delegat, Giovanni Castellucc­i, i Carlo Bertazzo) i dos representa­nts del grup ACS (Mariano Fernández Verdes i Pedro López Jiménez). Fernández Verdes ocupa també la presidènci­a. Ahir va declarar per mitjà d’un comunicat que la concession­ària “continuarà potenciant la recerca d’acords de col·laboració amb les administra­cions i estarà atenta a noves licitacion­s i possibles adquisicio­ns als seus mercats potencials”.

Castellucc­i va declarar que “estem molt il·lusionats amb l’oportunita­t de treballar conjuntame­nt amb ACS a Abertis”.

El consell d’administra­ció va aprovar també que el secretari no conseller d’Abertis sigui Miquel Roca Junyent.

La junta d’accioniste­s d’Abertis celebrada ahir a la seu social a Madrid va modificar els estatuts socials de la companyia, que ja no cotitza a la borsa.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? José Aljaro, conseller delegat d’Abertis
EMILIA GUTIÉRREZ José Aljaro, conseller delegat d’Abertis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain