La Vanguardia (Català)

Kane a la cambra cuirassada

El Camp Nou acumula 5 anys i 7 mesos sense veure perdre el Barça a la Champions

- Barcelona

Aterra el Pichichi del Mundial de Rússia. Arriba el 9 d’Anglaterra, dues vegades màxim golejador de la Premier amb 25 anys. Compareix l’home que va deixar Espanya, in extremis, sense final four de la Lliga de les Nacions. Ve, possibleme­nt, el millor llançador de penals del planeta. Es presenta un dels possibles substituts per a Luis Suárez quan l’uruguaià decideixi fer un pas al costat en la seva carrera. Aquesta nit ronda el futbolista a qui al nord de Londres han taxat en 300 milions i a qui han renovat fins al 2024. Harry Kane amenaça el Camp Nou, la cambra cuirassada més blindada que hi ha ara mateix a Europa.

No existeix cap estadi més segur que el coliseu barcelonis­ta ni cap escenari més incòmode i desagradab­le per a un visitant a la Champions. El Camp Nou està protegit a prova de lladres europeus, per més que siguin de guant blanc, com l’anglès.

Kane forma part de l’aristocràc­ia de nous. En cinc anys ja s’ha colat entre els cinc màxims canoners del Tottenham amb 153 gols en 234 partits (13 d’ells a Champions). El davanter dels spurs és una de les debilitats d’Ernesto Valverde, que va fer una excepció desfent-se en elogis cap a un futbolista que no juga al Barça. “No m’agrada parlar de jugadors rivals, perquè respectem molt els seus equips, però això no treu que admiri Kane pel que fa”, va dir el tècnic blaugrana, que va radiografi­ar l’estrella del Tottenham: “És un gran jugador, de nivell mundial. És un extraordin­ari davanter. S’associa bé, té cacau, joc aeri i és determinan­t a l’àrea. No se li pot donar ni un metre”, va dir per avisar la seva defenses.

A l’octubre, a Wembley, va demostrar les seves condicions marcant l’1-2 momentani. Va retallar Semedo a l’àrea amb un bon cop de maluc i va xutar de rosca abans que Piqué li pogués tapar l’angle. A més, Kane ja ha profanat altres grans escenaris, com el Juventus Stadium de Torí o el Signal Iduna Park de Dortmund.

El repte del Camp Nou, però, està a l’abast de molt pocs. “És un camp tremendame­nt difícil”, va reconèixer Mauricio Pochettino. L’estadi ja acumula 28 partits de Champions sense veure perdre el Barça. Això són més de 5 anys sense que un visitant faci saltar la banca. Recentment el Betis (3-4) va posar fi a una ratxa de 42 jornades de Lliga sense que volessin els tres punts. Ara bé, a la màxima competició europea cal remuntar-se a l’1 de maig del 2013, quan el Bayern va derrotar 0-3 l’equip dirigit pel malaguanya­t Tito Vilanova. Des d’aleshores no és només que ningú no ha pogut superar els blaugrana, sinó que, a més, ha aconseguit 26 victòries i dos empats. En aquest període, cap contrincan­t no ha estat capaç de clavar-li més d’un gol al Barça. Un repte per a la destresa de Kane.

Les altres fortaleses dels grans d’Europa no resisteixe­n la comparació amb la fortificac­ió barcelonis­ta. La ratxa següent són els 10 partits que el Liverpool encadena a Anfield. El Madrid, campió de les últimes tres edicions, la temporada passada va trencar la imbatibili­tat de l’Allianz Arena de Munic o del Parc dels Prínceps de París, però el Juventus també va guanyar al Bernabeu al mes d’abril. A Torí van veure una remuntada fa no res del United, mentre que al City el va sorprendre l’Olympique de Lió.

Amb tot, la desfeta contra el Bayern de Jupp Heynckes va tenir truc. Aquella nit no va jugar Leo Messi, que estava tocat i que després del 4-0 de l’anada es va quedar a la banqueta. Per trobar una derrota a la Champions amb l’argentí al camp cal remuntar-se al 2009 amb la inversembl­ant victòria del Rubin Kazan. Ell és l’autèntic vigilant que custodia la combinació que obre la caixa forta del Camp Nou.

LA FORTALESA MÉS SEGURA D’EUROPA Cap visitant no guanya a l’estadi des del Bayern el 2013 (0-3); en aquella desfeta no va jugar Messi, que no perd a casa des del 2009

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Harry Kane controla una pilota en l’entrenamen­t del Tottenham al Camp Nou
CÉSAR RANGEL Harry Kane controla una pilota en l’entrenamen­t del Tottenham al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain