La Vanguardia (Català)

Tarragona rebaixa deute i anuncia inversions per al 2019

- SARA SANS

Tarragona recuperarà l’any que ve la capacitat inversora després de rebaixar el deute municipal a un 104%. Amb un pressupost de 157 milions d’euros (un 1,9% més que el 2018), el regidor d’Hisenda, Pau Pérez (PSC) va anunciar ahir un pla d’inversions que, a quatre anys vista, pujarà a 52 milions. El 2019, coincidint amb les eleccions municipals, la inversió compromesa és de 22 milions, més de la meitat en forma de préstec.

“La inversió es destinarà a serveis socials, la millora de la via pública i les infraestru­ctures, el condiciona­ment de les aules escolars o l’impuls de l’habitatge social”, va destacar Pérez. La construcci­ó d’un bloc amb 45 habitatges de lloguer social es durà a terme si abans l’Ajuntament ven una finca de la seva propietat. Del paquet de 22 milions d’inversió, 5 procedeixe­n de venda de patrimoni, 12 de préstec i 5 milions més “s’incorporen del pressupost d’aquest any; són diners ja adjudicats però que encara no s’han gastat”, va afegir Pérez.

El pressupost, que se sotmetrà a votació al ple del 21 de desembre, inclou una inversió de dos milions per comprar vuit autobusos. “Fins al 2022 destinarem 6,5 milions a l’empresa de transports”, va anunciar Pérez. Dins del pla d’inversions 2019-2022, s’ha previst destinar 13 milions a la millora urbana i un a la posada al dia de col·lectors per evitar, per exemple, les inundacion­s a la Part Baixa. També es destinarà un milió d’euros als locals de les colles castellere­s, dos milions a patrimoni històric o 2,5 a dotar d’ús l’edifici del Banc d’Espanya, tancat des de fa 18 anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain