La Vanguardia (Català)

Despenjant Rato

- EP

El Ministeri d’Economia ha aprofitat una recol·locació de quadres a la seva seu central per retirar el retrat de qui va ser el seu cap, l’ara proscrit Rodrigo Rato, que serà substituït per l’efígie del també exministre Luis de Guindos.

El Ministeri d’Economia i Empresa ha retirat el retrat de l’exvicepres­ident del Govern i exministre d’Economia, Rodrigo Rato, de la zona noble, en el context d’una recol·locació de quadres. La destinació final del retrat de Rato està encara per definir. Al seu lloc es col·locarà en les properes setmanes el de l’exministre i actual vicepresid­ent del BCE, Luis de Guindos.

El quadre de Rodrigo Rato, realitzat pel prestigiós retratista Hernán Cortés, estava penjat al Ministeri d’Economia des de l’any 2006, encara que dos anys abans se’n va penjar un altre al Ministeri d’Hisenda, departamen­t del qual també va ser titular entre el 1996 i el 2000.

L’exministre i expresiden­t de Caja Madrid i Bankia va ingressar fa una mica més d’un mes a la presó madrilenya de Soto del Real per complir una condemna de quatre anys i mig per un delicte continuat d’apropiació indeguda en l’ús de les anomenades targetes black. En el moment del seu ingrés va demanar “perdó a la societat” per les conductes que el van portar fins allà.

 ?? JUANJO MARTÍN / EFE ?? Rato davant el seu retrat
JUANJO MARTÍN / EFE Rato davant el seu retrat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain