La Vanguardia (Català)

Investigat l’assassinat a cops d’un dels líders LGTBI de València

- Efe

L’home de 60 anys trobat mort dimecres amb signes de violència a casa seva a València és Fernando Lumbreras, un dels primers coordinado­rs de Lambda en aquesta ciutat i un pioner en la defensa dels drets LGTBI (lesbianes, gais, transgèner­es, bisexuals i intersexua­ls), segons van confirmar ahir fonts de la investigac­ió i del seu entorn.

Agents de la Policia Nacional van trobar el cos sense vida de Lumbreras abans-d’ahir a la nit, lligat de mans i amb cops per tot el cos, al seu habitatge del carrer Julián Peña. La casa estava tota regirada. Ara s’investigue­n les circumstàn­cies de la mort.

El 091 va rebre una trucada dimecres mateix cap a dos quarts de nou del vespre i els agents es van desplaçar fins al domicili de Lumbreras, on van trobar la víctima, que pel que sembla vivia sola. L’actual coordinado­r de Lambda València, Àlec Casanova, ha assenyalat que “ha estat un crim, un assassinat”, perquè la víctima va ser trobada “amb les mans lligades i amb cops al cap”: “No se’n pot dir de cap més manera”.

Lumbreras va ser un dels primers coordinado­rs del col·lectiu a València i un pioner en els drets LGTBI. Va ser “visible en una època en què era molt difícil serho”, va indicar Casanova.

Al seu compte de Twitter, Lambda València va assegurar que és “un dia trist” perquè Lumbreras va ser “una de les primeres persones al capdavant de l’organitzac­ió”. “Per damunt de tot volem recordar en Fernando i fer honor a la gran feina que va fer pels drets LGTBI. Com a germà de lluita, sempre et tindrem en la memòria”, continua el text.

La Federació Estatal LGTB també ha mostrat en aquesta mateixa xarxa social el seu condol per aquesta mort: “Sentim molt la pèrdua de Fernando Lumbreras, el primer president del col·lectiu Lambda. El nostre suport a la seva família i a les nostres companyes de @lambdavale­ncia”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain