La Vanguardia (Català)

CC.OO. i UGT registren la vaga del dia 12 amb crides a la unitat

- Barcelona

Els sindicats CC.OO. i UGT van registrar ahir la convocatòr­ia de vaga general entre els funcionari­s de la Generalita­t per al proper dia 12 de desembre, amb l’objectiu de paralitzar hospitals i escoles. Els sindicats reclamen al Govern de la Generalita­t que torni als funcionari­s el 10% de la paga extra del 2012 tal com s’hi va comprometr­e l’any passat l’Executiu que presidia Carles Puigdemont.

UGT i CC.OO. han demanat al sindicat Intersindi­cal CSC (que té un terç dels representa­nts en la mesa de negociació) a afegirse a la protesta. Fonts de la Intersindi­cal CSC van dir ahir que els acords sobre la devolució de les pagues extres s’han de complir sobretot perquè les forces polítiques del Govern són “les mateixes” que van firmar el pacte el 2017. Les mateixes fonts van afegir també que hi ha molts altres temes per convocar vaga en la funció pública i no només el que fa referència a la devolució de les pagues extres. La Intersindi­cal ha convocat vaga de 24 hores a l’Institut Català de la Salut i aturades de dues hores als departamen­ts de la Generalita­t el dia 29 de novembre.

Mentrestan­t, ahir el conseller de Polítiques Digitals i Administra­cions Públiques, Jordi Puigneró, va declarar a TV3 que preveu presentar una proposta de millora als sindicats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain