La Vanguardia (Català)

Glovo crea el seu propi supermerca­t en línia

- Barcelona

Després de la ronda de 115 milions tancada aquest estiu, Glovo va explicar ahir els seus plans de creixement per al proper any i mig. El seu fundador i conseller delegat, Oscar Pierre, va detallar que aquests plans passen per reforçar la tecnologia (incorporar 300 enginyers més: la majoria a Barcelona i en un nou centre de distribuci­ó que pensen obrir a Llatinoamè­rica); obrir nous països (són a 75 ciutats de 20 països a Europa i Llatinoamè­rica, ara l’expansió se centrarà en Europa de l’Est i l’Àfrica) i començar a oferir el servei de supermerca­t en línia (Superglovo) des de magatzems propis (des de fa tres setmanes han començat amb un a Madrid, i aviat n’obriran a Barcelona, Buenos Aires, Lima, Santiago de Chile i Milà).

En un context en el qual la companyia continua observada molt de prop pel model de relació laboral amb els repartidor­s (en té més de 21.000), Pierre defensa que “els glovers són els primers que ens demanen flexibilit­at. Podríem treballar un nou model amb millors cobertures –com vacances, asseguranc­es–, ens agradaria, però la legislació ac- tual només inclou dues figures, treballado­r i autònom. Creiem que el futur del treball és quelcom intermedi, i ja hi ha propostes sòlides al Regne Unit o Itàlia. Aquí costa més el diàleg, però ho aconseguir­em”.

Glovo ocupa 800 persones (300 a Barcelona) i el 2018 preveu facturar uns 80 milions (van ser 17 el 2017), sobre un volum mitjançat de 300 milions. Pierre assegura que el negoci a Espanya ja està en rendibilit­at, el d’Itàlia gairebé, “i si no decidim continuar accelerant, com a grup estaríem en positiu d’aquí a 18 mesos”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain