La Vanguardia (Català)

L’univers de Stephen King

Movistar+ estrena ‘Castle Rock’, basada en l’obra del cèlebre autor

- Redacció

Els aficionats al gènere fantàstic i de terror avui tenen una estrena esperada, Castle Rock, una sèrie que porta el segell del novel·lista Stephen King però que en aquest cas no adapta cap novel·la seva sinó que es basa en l’univers creat pel prolífic autor nordameric­à al llarg de tota la seva obra.

Fa una setmana aquesta ficció de terror psicològic va tenir la posada de llarg a Espanya al festival de Sitges i avui Movistar Series emetrà a partir de les 16 h una marató de la temporada completa (consta de deu episodis) i tot seguit la sèrie ja estarà disponible al servei a la carta de la plataforma de Movistar+.

Aquesta sèrie es desenvolup­a en l’imaginari poble que dona nom a la sèrie i on s’han situat un gran nombre de les obres de Stephen King, com Cadena perpetua, El cuerpo, La tienda o Misery. La trama arrenca quan en un bloc de cel·les de la penitencia­ria de Shawshank que ha estat tancat durant 30 anys s’hi troba un presoner no identifica­t que demana la presència immediata d’un advocat que va tenir una infantesa traumàtica a la ciutat pròxima de Castle Rock.

Entre les moltes referèncie­s i picades d’ullet a l’obra de Stephen King (que també ha participat en la sèrie com a productor executiu) destaca la presència de l’actriu Sissy Spacek, que es va donar a conèixer al gran públic amb la pel·lícula Carrie, basada en la novel·la homònima de l’escriptor. També hi surten Bill Skarsgård, que va donar vida a Pennywise en la producció d’It estrenada l’any passat i basada també en un llibre de King. A la sèrie, l’actor també dona vida a un personatge amb el mateix mal rotllo que a It, tot i que amb menys maquillatg­e. El repartimen­t el completen altres cares conegudes com André Holland (Selma), Melanie Lynksey (Amor

sin escalas), Terry O’Quinn (Perdidos) i Scott Glenn (The letfovers).

Castle Rock l’ha produïda J.J. Abrams (Perdidos) a través de la seva productora, Bad Robot, per a la plataforma Hulu, que la va estrenar el 25 de juliol als Estats Units i es va convertir de seguida en una de les sèries de més impacte de l’estiu. La ficció ja ha estat renovada per a una altra temporada, que abordarà una nova història amb diferents personatge­s però que continuarà tenint lloc en el mateix univers.

 ?? BAD ROBOT ?? Bill Skarsgård dona vida a un dels principals protagonis­tes de la sèrie
BAD ROBOT Bill Skarsgård dona vida a un dels principals protagonis­tes de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain