La Vanguardia (Català)

Montilivi torna a guanyar

El Girona es retroba amb la victòria a casa doblegant un Celta intens

- ALBERT BASSAS

El Girona va trencar ahir el seu particular malefici i va aconseguir la primera victòria des que va pujar a Primera després d’una aturada de seleccions. Ho va fer derrotant el Celta per 3-2 i deixant per fi els tres punts a Montilivi. No ho havia pogut fet als darrers set partits, des del mes de març.

Eusebio va repetir la defensa de tres centrals i dos carrilers que ja els va permetre endur-se els tres punts de la Ceràmica contra el Vila-real i va sorprendre apostant per Douglas Luiz a l’onze, reforç de darrera hora després que el City el cedís novament a Montilivi l’últim dia de mercat. Més esperat va ser, en canvi, la tornada de Portu, absent a la Plana Baixa mentre negociava el seu traspàs frustrat al Sevilla. El públic de Montilivi el va rebre amb el mateix entusiasme de sempre i Portu va respondre amb les seves ganes habituals. De fet, va ser ell qui aviat va posar a prova Sergio després d’un bon revers dins de l’àrea al minut 6. L’equip d’Antonio Mohamed, amb idèntic plantejame­nt tàctic que els gironins, va respondre immediatam­ent amb un xut des de fora de l’àrea de Pione Sisto que va sortir fregant el pal mentre a la graderia, com ja havia passat contra el Madrid, ressonaven càntics contra Javier Tebas per la decisió de voler dur el GironaBarç­a a Miami.

Ja amb el partit a menys revolucion­s va tornar a aparèixer Stuani per connectar amb el cap magistralm­ent una gran centrada d’Aday i va avançar als seus marcant per segona jornada consecutiv­a. Però, després de mitja hora, una falta a favor del Celta perfectame­nt executada per Aspas es va convertir en l’empat. Lluny de notar el cop, el Girona va respondre a aquest intercanvi amb un altre gol de cap, aquest cop de Pedro Alcalá després d’una falta servida per Granell. L’estratègia els tornava a donar fruits tot i el canvi de pissarra dels nous tècnics.

A la segona part i amb els gallecs buscant l’empat els gironins van tornar a ser letals en una contra conduïda per Portu, seguida per Pedro Porro i rematada novament per Stuani. Els locals només van veure perillar la victòria quan Boufal va escurçar diferèncie­s a quatre minuts pel final, just abans que els gallecs es quedessin amb deu per expulsió de Cabral.

?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? Pedro Alcalá i Christian Stuani, els dos golejadors del Girona, celebren el segon gol local, obra del murcià
ALEJANDRO GARCIA / EFE Pedro Alcalá i Christian Stuani, els dos golejadors del Girona, celebren el segon gol local, obra del murcià