La Vanguardia (Català)

La suspensió de diputats torna a bloquejar una altra comissió

- Barcelona

La falta d’acord entre JxCat i ERC sobre què fer amb la suspensió dels diputats processats per rebel·lió ha tornat a bloquejar la votació d’una proposta de resolució al Parlament. Aquesta vegada ha passat a la comissió d’Empresa i Coneixemen­t, que es va celebrar ahir a la tarda. Els diputats havien de debatre una proposta de resolució del PSC-Units sobre el cotxe elèctric i es va donar un empat, amb 10 vots a favor, dels socialiste­s, Cs, CatComú-Podem i el PP i 10 vots en contra, de JxCat i ERC –la CUP es va abstenir–.

En aquests casos el resultat de la votació s’ha de ponderar amb els diputats que cada grup té al ple. La presidenta de la comissió d’Empresa i Coneixemen­t, Laura Vílchez (Cs), va considerar, tot i això, que la Mesa del Parlament abans ha d’aclarir quina és la situació dels sis diputats afectats per la suspensió del Tribunal Suprem, per la qual cosa va suspendre la proclamaci­ó dels resultats de la votació. Aquesta decisió va provocar les crítiques de JxCat, ERC i la CUP, que van insistir que les majories parlamentà­ries no poden alterar-se.

Aquesta és la segona vegada que una votació se suspèn a causa de les discrepànc­ies de la majoria de Govern sobre la suspensió de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, els últims cinc en presó provisiona­l. Tots ells tenen el seu vot delegat i mantenen l’acta de diputat, tot i que no cobren el sou de parlamenta­ri des del mes de juliol.

La Mesa del Parlament hauria de deliberar sobre aquesta qüestió dimarts vinent. La JxCat i ERC s’han instat a pactar una solució abans del ple de política general que se celebrarà el 2 d’octubre, malgrat que encara no hi ha acord.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain