La Vanguardia (Català)

La Síndica reclama que la T-16 valgui fins als 17 anys

- Barcelona

La targeta T-16 permet utilitzar il·limitadame­nt el transport públic als joves fins al 31 de desembre de l’any que en fan 16. La situació actual provoca que un menor que celebra el seu aniversari al gener pugui gaudir de la bonificaci­ó fins a finals d’any, quan ja està a punt de fer-ne 17, mentre que un company de classe seu que fa anys, per exemple, l’11 de desembre, també tingui com a data de caducitat l’últim dia de l’any, amb els 16 encara acabats de fer.

Després de rebre diverses queixes ciutadanes, la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat a l’Autoritat del Transport Metropolit­à (ATM) una modificaci­ó del reglament perquè el títol ofereixi “cobertura de manera igualitàri­a a tots els beneficiar­is fins al dia que facin 17 anys”.

La Síndica també ha traslladat a l’ATM queixes sobre la renovació de la targeta en cas de pèrdua. El cost d’emissió i gestió és de 35 euros i es renova de manera gratuïta i automàtica fins a assolir l’edat límit. El problema ve quan, en cas de robatori, se sol·licita una altra vegada i cal tornar a pagar els 35 euros. Més que el cost, el que denuncia la Síndica és que s’ha d’esperar aproximada­ment un mes fins a rebre la nova targeta sense cap títol provisiona­l que permeti als afectats gaudir de viatges il·limitats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain