La Vanguardia (Català)

Colau veu insuficien­t la pròrroga de lloguers a cinc anys

- Redacció

Abans-d’ahir, en l’últim acte de la seva visita a Nova York, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va celebrar la mesura anunciada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de prorrogar els contractes de lloguer durant cinc anys, en lloc dels tres actuals. No obstant això, va advertir que aquesta iniciativa és “insuficien­t” per afrontar l’actual escalda de preus.

L’alcaldessa barcelonin­a va comentar les intencions del Govern socialista de Pedro Sánchez en una trobada de feina amb la vicealcald­essa d’Habitatge i Desenvolup­ament Econòmic de Nova York, Alicia Glenn, i l’alcaldessa de Mont-real, Válerie Plante.

Colau va assenyalar que els contractes de lloguer haurien de ser “com a mínim” de cinc anys, però que aquesta mesura hauria d’anar acompanyad­a d’altres que posessin límits en ciutats com Barcelona i altres capitals del món on hi ha una alta demanda i uns lloguers molt elevats, com també passa a París, Berlín o Nova York. Reprenent el discurs que va portar dilluns a les Nacions Unides en nom de les grans ciutats, la batllessa va reiterar que la carestia de l’habitatge està provocant “una expulsió de ciutadans”, no ja només de les persones més vulnerable­s i amb menys recursos, sinó també de les classes mitjanes i la població més jove. En aquest sentit, Colau va assegurar que veuria de bon ull tant que l’Estat promulgui una llei que corregeixi aquesta situació com que cedís les competènci­es a les ciutats perquè aquestes es puguin autoregula­r.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain