La Vanguardia (Català)

Cinema de l’Orient

Vic projecta 31 films produïts en països asiàtics, amb dues estrenes mundials

- TONI COROMINA Vic

Des d’avui i fins diumenge 22 de juliol Vic acull la 15a edició del Festival Nits de Cinema Oriental, durant la qual es projectara­n 31 films, amb 2 estrenes mundials, 13 d’internacio­nals i 6 d’estatals. Es tracta de produccion­s comercials, cinema d’autor, pel·lícules adreçades al públic infantil o documental­s produïts a Hong Kong, Taiwan, el Japó, la Xina, Austràlia, Corea del Sud, Nepal, Tailàndia, l’Índia, Cambodja, Corea del Sud, Austràlia o el Nepal.

L’objectiu és acostar la cultura asiàtica a través del cinema, però també de la gastronomi­a oriental o les arts plàstiques i escèniques (exposicion­s, tallers, mostra d’arts marcials, representa­cions de contes, etcètera). La majoria de sessions es faran al Cinema Vigatà i a la Bassa dels Hermanos (a l’aire lliure).

Una de les superprodu­ccions més esperada és la xinesa Monster Hunt 2, de Raman Hui (di- jous 19, 22 h, a la Bassa), gran èxit comercial a Xina que mostra la història d’un petit monstre perseguit per forces obscures. La cinematogr­afia xinesa també hi és present amb thrillers directes i contundent­s i mostres de realisme màgic, com l’evocadora i nostàlgica Namiya, de Han Jie.

Un altre dels plats forts és The golden monk, de Billy Chung i Wong Jing, en què s’expliquen les aventures d’un monjo budista reencarnat en un nen enviat a la Terra per experiment­ar la vida i la mort cent vegades. També destaca la proposta tailandesa Bad genius, sobre una estudiant superdotad­a, i la comèdia japonesa Tremble all you want, d’Akiko Okhu.

 ??  ?? NITS DE CINEMA ORIENTAL. VIC, 17 A 22/VII
NITS DE CINEMA ORIENTAL. VIC, 17 A 22/VII

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain