La Vanguardia (Català)

El PSC de Badalona vol governar sense García Albiol

El PP garanteix la moció de censura i la investidur­a d’Àlex Pastor però avisa que no entrarà en un govern sense el seu líder

- FEDE CEDÓ Badalona

Els regidors del Partit dels Socialiste­s de Badalona van presentar ahir davant notari les firmes per presentar la moció de censura contra l’alcaldessa, Dolors Sabater. Avui els deu regidors del PP i el de Ciutadans faran el mateix. Una vegada investit Àlex Pastor, una nova polèmica planarà sobre el Consistori badaloní, ja que el PSC ha assegurat que no pensa governar amb el regidor Xavier García Albiol.

Des del PP adverteixe­n que el veto a la figura del seu portaveu no és assumible en cap cas. Insisteixe­n que mantenen la seva paraula de donar els deu vots a favor de la investidur­a del socialista Àlex Pastor. Tot i això, “per lògica”, afirmava ahir Juan Fernández, president del grup municipal popular, “la quarta ciutat de Catalunya no es pot governar únicament amb tres regidors del PSC”, de manera que va sentenciar que “o entrem tots al nou govern o no hi entra ningú”. És una decisió que encara afegeix més complexita­t a la insòlita estratègia socialista per aconseguir el control de la ciutat.

“Volem impedir que Albiol sigui alcalde”, deia ahir el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, tal com va prometre la formació socialista fa tres anys, quan va oferir el seu suport al tripartit d’esquerres liderat per Dolors Sabater. La direcció catalana del PSC, que ha donat suport des d’un primer moment a la decisió dels seus regidors a Badalona de presentar una moció de censura amb el PP, i així recuperar una vella plaça socialista, es va mostrar obert que representa­nts del PP s’incorporin al nou equip municipal.

És una possibilit­at que, com ja va deixar entreveure durant les negociacio­ns amb el PP el futur alcalde, Àlex Pastor, comporta formar un govern de concentrac­ió “convidant a participar-hi tots els partits”, revelava Iceta després de l’executiva socialista. D’aquesta manera, es deixa la porta oberta a tots els grups municipals, amb especial èmfasi en els dos socis de l’alcaldessa actual: ERC i ICV, sense obviar els dos regidors de PDECat i Unió.

A falta de només quatre jornades perquè s’acabi el termini de 30 dies obert quan Sabater va perdre la qüestió de confiança perquè no va aprovar el pressupost, el líder popular manté que ha complert el seu compromís de fer alcalde el candidat socialista “sense condicions”.

El Partit Popular confirma que continua sent partidari d’un govern “de transitori­etat” que formin els deu regidors del PP, els tres del PSC i l’únic de Cs, per afrontar l’últim any de mandat. Al marge de la polèmica per formar govern, des de les files populars insisteixe­n a concloure el pla de xoc en què va començar a treballar una comissió tripartida fa unes quantes setmanes i que, confirmen, “va aconseguir una coincidènc­ia gairebé absoluta” entre els signants de la moció de censura.

Els socialiste­s obriran negociacio­ns amb tots els partits polítics per integrar el màxim de regidors

 ?? AJUNTAMENT DE BADALONA ?? Primera visita. El nou conseller d’Ensenyamen­t, Josep Bargalló, només va trigar unes hores a fer la seva primera visita a un ajuntament, en aquest cas el de Badalona. Allà l’alcaldessa Dolors Sabater el va informar dels problemes en el procés de...
AJUNTAMENT DE BADALONA Primera visita. El nou conseller d’Ensenyamen­t, Josep Bargalló, només va trigar unes hores a fer la seva primera visita a un ajuntament, en aquest cas el de Badalona. Allà l’alcaldessa Dolors Sabater el va informar dels problemes en el procés de...

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain