La Vanguardia (Català)

National Geographic també s’afegeix a la febre pel futbol

La cadena estrena diversos documental­s amb motiu del Mundial de Rússia

- BARCELONA Redacció

Després de Canal Historia, la cadena de televisió National Geographic també s’ha afegit a la febre pel futbol que es desencaden­a durant els dies previs a la celebració d’un campionat mundial amb l’estrena de la programaci­ó Especial Mundial de Rusia, que inclou l’estrena de diversos documental­s dedicats a l’esport rei.

El primer d’ells, que s’estrena avui a dos quarts de vuit de la tarda, és Maradona confidenci­al, una anàlisi de la vida de l’exfutbolis­ta i tècnic argentí, considerat com un dels millors de la història. La seva habilitat amb la pilota i la seva tècnica el van portar a la glòria, però la seva vida també ha estat fortament marcada per nombrosos problemes de salut i una addicció greu a les drogues. Una hora després serà el torn per a Rusia: fútbol extremo, un documental que recorre aquest immens país sota el prisma del futbol. En aquesta producció es du a terme la presentaci­ó de Rússia en tota la seva glòria futbolísti­ca: des de les pilotes de pell de ren de la glaçada Sibèria fins als hàbils tocs dels joves de Sant Petersburg, sense deixar de banda el futbol amb moto que es practica en aquest país.

D’altra banda, uns dies després que comenci el Mundial, National Geographic estrenarà una sèrie documental anomenada Fenómenos: promesas del fútbol, una producció de set episodis del canal esportiu Fox Sports que començarà a emetre’s a partir del dilluns 18 de juny a les 22.50 hores. El primer episodi està dedicat a les joves promeses del futbol espanyol, mentre que els següents se centraran en la figura dels porters, els defenses, els migcampist­es, els davanters i els extrems.

La sèrie conclourà amb un capítol especial de dues hores de durada (dilluns 9 de juliol, 22.50 hores), en què la càmera de Fox Sports ha pogut tenir accés privilegia­t a la trajectòri­a profession­al i personal de noves promeses del futbol, procedents de tots els racons del món, per tal de narrar la seva determinac­ió per aconseguir un lloc en les seves respective­s seleccions nacionals.

 ?? NATIONAL GEOGRAPHIC ?? Una imatge del documental Rusia: fútbol extremo
NATIONAL GEOGRAPHIC Una imatge del documental Rusia: fútbol extremo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain