La Vanguardia (Català)

Els campus preparen 26 nous graus per al 2019-2020

- CARINA FARRERAS

El curs 2019-2020 les universita­ts catalanes oferiran 26 graus i 40 màsters nous si superen el procés d’acreditaci­ó que ara comença. Ahir la Secretaria d’Universita­ts va informar que ha avançat vuit mesos el calendari d’aprovació per evitar que coincideix­in amb el Saló d’Ensenyamen­t, que es farà al març.

Entre les titulacion­s de grau, se’n presenten un total de deu de tres anys (180 crèdits), entre les quals destaquen Estudis de l’Esport (UPF), Negoci Digital i Innovació en Turisme (UB), Disseny de Comunicaci­ó (UAB) i Arts Digitals (URL). D’aquesta manera, es continua reforçant l’oferta de carreres curtes, ja que el curs vinent, 2018-2019, hi haurà 18 graus nous de 180 crèdits que se sumaran als ja existents.

D’altra banda, ahir el PSC va registrar una proposta al Parlament per endarrerir quatre anys l’exigència dels estudiants universita­ris de presentar el nivell B2 d’una llengua estrangera com a requisit per titular-se. Al·leguen que no s’han ofert els recursos necessaris per rebre formació, cosa que afecta especialme­nt els estudiants amb menys recursos. Aquesta proposta coincideix amb la moratòria de quatre cursos que les universita­ts van firmar el mes de juny passat. Tots els campus respecten l’acord, a excepció de la UPF, que sol·licitarà l’acreditaci­ó als seus estudiants argumentan­t que la moratòria no té caràcter legal perquè no s’ha pogut aprovar al Parlament.

Finalment, la UB, la UAB i la UPC van emetre un comunicat en què expressen la seva “estupefacc­ió” per la dràstica caiguda de finançamen­t que han rebut els grups d’investigac­ió universita­ris a l’última convocatòr­ia de la Generalita­t. Per primera vegada, els grups no universita­ris obtenen més pressupost que els dels campus. La caiguda de la UB és d’un 26%; la de la UAB, d’un 24%, i la de la UPC, d’un 19%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain