La Vanguardia (Català)

El Madrid busca una injecció d’ànim a la Lliga

- Madrid

Mestalla és el típic escenari que se li sol entravessa­r, al Madrid, un dels estadis del futbol espanyol on se’l rep pitjor d’ençà de la crisi institucio­nal que es va desencaden­ar entre els dos clubs arran del fitxatge de Pedja Mijatovic pels blancs a finals dels noranta. El valenciani­sme no ho ha perdonat, i l’atzar del calendari ha volgut que sigui a Mestalla on l’equip de Zidane intenti avui aixecar el vol. El Madrid necessita com més aviat millor rebre una dosi d’ànim que l’ajudi perquè no se li facin tan durs ni tan llargs els 18 dies que té de coll abans de rebre el PSG i jugar-se la temporada a tot o res.

Zidane sap prou bé el que és passar el tràngol de Mestalla. Com a jugador, hi va debutar i va conèixer el gust de la derrota. Com a entrenador, va arribar al Madrid un 4 de gener de fa dos anys perquè en el partit anterior un empat (2-2) no li va servir a Rafa Benítez per salvar el cap. I ja amb Zidane al capdavant, l’equip va perdre aquí la temporada passada. De fet, el Madrid no sap què és guanyar a Mestalla des que es va imposar (2-3) el 2013.

El tècnic del Madrid va comparèixe­r ahir a Valdebebas una mica menys moix que després de la derrota de dimecres contra el Leganés. Va voler enviar un missatge d’optimisme que va tenir el seu punt àlgid quan va afirmar “esclar que podem guanyar la Champions”.

Tot i això, tota la seva xerrameca va ser poc convincent. Va semblar tan isolat en el seu món com sempre. Fa l’efecte que encara no sap per què li ha caigut l’equip i tot ho

Ramos, que ha recaigut i estarà dues setmanes més absent, i Isco no podran jugar a València

basa en la mateixa rutina de tòpics: “Em sento fort i treballant això ho aixecarem. Jo crec en aquest equip i els jugadors creuen en mi, si no ja me n’hauria anat”. Zidane també va deixar veure la seva falta d’autocrític­a: “Sembla que soc l’únic que veu coses positives. No ho dic per protegir-me, és que hi ha coses positives concretes. I cal pensar-hi i intentar repetir-les”. A propòsit de si canviaria el plantejame­nt o els jugadors de dimecres passat, s’hi va negar en rodó. “No canviaria res. Els jugadors ho intenten. No és un problema d’actitud. Potser no vaig saber transmetre’ls motivació”.

A Mestalla es dona per segura la tornada de la BBC. “Cristiano jugarà”, va declarar Zidane, que poques vegades anuncia la vigília qui juga. El portuguès encara té l’ull mig morat, però això no li impedeix de veure-hi i fa dies que entrena amb el grup. En canvi el Madrid va viatjar amb dues baixes d’última hora. La de Sergio Ramos, que ha recaigut de la lesió muscular i serà dues setmanes absent, i la d’Isco, amb un cop al maluc.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain