La Vanguardia (Català)

Continuïta­t en la prova d’accés a la universita­t

Els continguts de l’ABAU se centren en segon de batxillera­t

- Madrid

Els alumnes de 2n de batxillera­t poden estar tranquils. La prova d’accés a la universita­t, anomenada ara ABAU, abans PAU, i que els més veterans encara coneixen com a selectivit­at, aquest curs serà igual que l’anterior. No canvia res, tret d’un petit detall referit a la vigència de la prova, però res més. Es manté la mateixa estructura, les mateixes assignatur­es, el mateix tipus de preguntes, una continuïta­t que s’explica per la necessitat d’esperar que s’assoleixi un pacte d’Estat sobre educació que conclogui amb una nova llei educativa.

El més probable és que l’ABAU es mantingui sense canvis fins al curs 2019-2020, moment que s’espera que hi hagi una nova norma, aquesta vegada, de consens (si és que arriba).

Des de la CRUE, Julio Contreras, va mostrar la seva satisfacci­ó per la continuïta­t de l’ABAU fins que hi hagi una nova llei, perquè permet als professors i alumnes afrontar el curs sabent què han de fer i com preparar-se. Aquesta angoixa sí que la van viure els estudiants del curs passat, que a hores d’ara no tenien clar, ni tan sols, de quines assignatur­es s’examinarie­n i si preveia tot el batxillera­t o només segon.

Com l’any passat, la prova d’accés a la universita­t, que només faran els que vulguin continuar aquell itinerari formatiu (no tots, com pretenia la llei Wert, entenent que aquells exàmens eren els vàlids per aconseguir el títol de batxillera­t). Les assignatur­es seran les de 2n curs i es dividiran entre troncals (fase obligatòri­a) i específiqu­es, i la seva importànci­a rau en el fet que obre la possibilit­at a pujar punts (fins a quatre). La validesa de la nota de la fase obligatòri­a serà indefinida, mentre que la de la fase específica (ara anomenada prova d’admissió, que té com a finalitat millorar la nota) té validesa durant els dos cursos acadèmics següents a la superació de la prova (incloent-hi la feta el curs passat). Si l’estudiant es presenta en successive­s convocatòr­ies, la nota que es tindrà en compte serà la més alta de les obtingudes, informen des del Ministeri d’Educació.

Les proves hauran de finalitzar abans del dia 15 de juny del 2018, i els resultats provisiona­ls es publicaran abans del 29 de juny. Per a les proves correspone­nts a la convocatòr­ia extraordin­ària hi ha dues opcions: si se celebren al juliol s’hauran de fer abans del dia 13. En aquest cas, els resultats provisiona­ls de les proves s’hauran de publicar abans del 21 de juliol. Si se celebren al setembre, abans del dia 15. En aquest cas, els resultats provisiona­ls s’hauran de publicar abans del 22 de setembre.

La durada de les proves serà de quatre dies, excepte en les comunitats amb llengua cooficial, que serà de cinc. El pes de la nota de l’ABAU serà un 40%, i un 60% la de batxillera­t. No es necessitar­à un 5 en cadascuna, sinó un 5 en el total.

Com en anys anteriors, les proves versaran sobre les matèries generals del bloc d’assignatur­es troncals de segon curs de batxillera­t de la modalitat triada per a la prova i, en el seu cas, de la matèria llengua cooficial i literatura. Els estudiants que vulguin millorar la seva nota d’admissió es podran examinar, almenys, de dues matèries d’opció del bloc d’assignatur­es troncals de segon curs.

Les proves, que duraran entre 4 i 5 dies, se celebraran abans del 15 de juny

Des de la CRUE se celebra que no hi hagi canvis fins que no es defineixi la nova llei

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain