La Vanguardia (Català)

Una semifinal d’altura amb el València

El València, escull per a un Barça que visitarà consecutiv­ament Cornellà i Mestalla

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Amb els efectes del derbi de Copa encara calents, el Barça es va veure correspost ahir en el sorteig de semifinals de la Copa del Rei amb un rival de talla, tant en l’aspecte esportiu com en l’ambiental. Als d’Ernesto Valverde, que busquen la seva quarta final consecutiv­a en la competició, els ha tocat el València. No podia ser el Madrid ni l’Atlètic, que sorprenent­ment van caure eliminats, i per tant, dels que quedaven al bombo els valenciani­stes eren l’adversari que està fent més bona temporada. Puja la temperatur­a i el calendari fa pujada, perquè els blaugrana disputaran l’anada dijous vinent al Camp Nou i jugaran la tornada a Mestalla el 8 de febrer. Però és que pel camí han d’anar a Cornellà el 4 de febrer per a un derbi de Lliga que es preveu incandesce­nt. Les visites seguides en terreny blanc-i-blau i valenciani­sta seran una altra prova d’altura per al formidable equip barcelonis­ta, que millora de setmana en setmana.

Els Barcelona-València són tot un clàssic en la competició de Copa. Finals al marge, aquests dos equips s’han enfrontat en 15 eliminatòr­ies, amb 9 classifica­cions per als blaugrana i 6 per als xe. En les dues últimes el que se les va ficar a la butxaca és el Barcelona, però aquesta campanya el València viu enfervorit perquè ha recuperat, amb l’entrenador Marcelino, el futbol i la passió. “Sabem el que ens exigirà el València i ens hem de preparar”, va afirmar Andrés Iniesta, pel qual és fonamental el primer partit. “Hem de fer un gran matx a casa per poder treure’n una bona renda i anar a Mestalla a acabar l’eliminatòr­ia. Qualsevol detall pot ser important”, va argumentar el capità blaugrana. L’entrenador, Ernesto Valverde, va posar èmfasi en les virtuts del contrari. “És un sorteig dur, sobretot per la campanya que està fent el València. Ara tenen molta confiança. És un equip amb un gran contraatac, amb jugadors força ràpids. A més, té una manera de defensar interiorit­zada. Serà molt atractiu”.

Esclar que si el calendari es complica per al Barça, què es pot dir del València, que avui rep el Madrid i el diumenge 4 juga al Metropolit­ano contra l’Atlètic. Malgrat això, Marcelino es va remetre a les bones sensacions que va deixar el seu equip contra el Barcelona en l’enfrontame­nt de Lliga que els va enfrontar a Mestalla al novembre i que va acabar 1-1. “Si som capaços de rendir a aquell nivell en els dos partits tindrem les nostres opcions”, va opinar l’asturià, que es va mostrar ambiciós. “Ens ha tocat el rival més complicat, però si un equip vol pujar de nivell ha d’afrontar partits així. Per estar en una final has d’eliminar conjunts com el Barcelona. Ens agrada moltíssim jugar el segon partit a Mestalla. Si som capaços de fer un bon resultat al Camp Nou, a Mestalla el públic ens portarà. Dins del mal sorteig, jugar el segon a casa és un punt a favor important”.

I és que l’estadi valenciani­sta, ja per si mateix ardorós, se sol transforma­r en una olla de pressió quan el visita el conjunt blaugrana, com es va demostrar a la Lliga. Llavors l’enfilall d’insults contra Catalunya i el Barça va arribar en els prolegòmen­s del partit i als voltants de l’estadi, i per això el València es va deslliurar de qualsevol sanció.

Per al Barça, autèntic dominador del torneig en els temps moderns, és la vuitena semifinal consecutiv­a i també serà la vuitena vegada que els dos conjunts es troben en aquesta ronda. En les tres últimes temporades es va proclamar campió l’equip blaugrana, que s’ha tornat pràcticame­nt infal·lible en aquestes eliminatòr­ies, tot i que per primer cop aquest curs haurà de jugar el compromís de tornada a domicili.

Res que no pugui superar el Barcelona si manté el to. A Mestalla va fer una gran primera meitat, en què l’àrbitre no va concedir un gol de Messi que havia traspassat clarament la línia, i va empatar al final gràcies a un gol de Jordi Alba a passada del davanter argentí.

“Estem preparats per enfrontar-nos a qualsevol i no teníem preocupaci­ó per l’un o l’altre. Estem en bon moment, estem forts, seriosos, segurs i volem continuar en la competició. Un dels objectius és guanyar totes les competicio­ns en joc, estem molt segurs de nosaltres i anem a buscar la Copa”, va dir el responsabl­e de relacions institucio­nals, Guillermo Amor. Que ningú no ho dubti.

 ??  ??
 ?? JOSE BRETON / EFE ?? Martín Montoya lluitant per una pilota amb Jordi Alba el 26 de novembre passat a Mestalla
JOSE BRETON / EFE Martín Montoya lluitant per una pilota amb Jordi Alba el 26 de novembre passat a Mestalla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain