La Vanguardia (Català)

La tria de Valverde

“Prefereixo plantilles curtes”, diu el tècnic, que convoca Messi, Suárez i Iniesta per a la tornada contra el Celta

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Després de mitja temporada al capdavant de la banqueta del Barça Ernesto Valverde ja ha analitzat els seus jugadors i ha fet la seva tria. Després de donar oportunita­ts a tothom menys a Arda Turan, a la rampa de sortida, i a Rafinha, que acaba de superar una lesió de gairebé un any, l’entrenador ja sap qui li ha respost millor i qui ha deixat de tenir la seva confiança. Valverde ha comptat amb un grup d’imprescind­ibles, ha ressuscita­t esportivam­ent membres d’una teòrica segona unitat com Vermaelen, i, amb la recuperaci­ó de Dembélé, els fitxatges de Coutinho i Yerry Mina i la presència per al que faci falta dels meritoris Aleñá i Arnaiz va completant el seu puzle definitiu per afrontar la lluita pels títols. “Em continuen agradant les plantilles curtes, millor de vint-i-pocs que de vint-i-molts. Per què? Per tot. Perquè així has de descartar menys jugadors. Sempre hi ha un gruix de jugadors que juguen més i sempre podem recórrer al filial”, va afirmar ahir Valverde.

A l’estiu va comentar que volia una plantilla d’acord amb les exigències del Barça. Ara diu que està satisfet. “Penso que tinc els millors jugadors que puc tenir i és el que intento traslladar als meus futboliste­s. Estem obligats a intentar guanyar-ho tot”, va argumentar el tècnic. Començant per avui, amb la tornada dels vuitens de la Copa. El Celta aterra a l’Estadi i el resultat de l’anada, l’1-1, deixa l’eliminatòr­ia oberta. I més tenint en compte que els de Vigo són un equip que no deportànci­a fuig l’intercanvi de cops i que té qualitat per discutir-los la classifica­ció als barcelonis­tes, com van demostrar en el partit de Lliga al Camp Nou (2-2).

“És un tot o res. Serà una lluita permanent per veure qui domina. Tenim un lleugeríss­im avantatge per haver fet un gol a fora, però ells sempre marquen lluny del seu estadi i ens hem de plantejar el partit com si fos de Lliga, és a dir per guanyar-lo des de l’inici”, va assenyalar el tècnic, que va verbalitza­r la im- que dona a la Copa. “N’hi dono molta; jo no l’he guanyada mai com a entrenador”, va recordar.

Com que és un partit sense retorn, ahir a la nit Valverde va confeccion­ar una convocatòr­ia amb menys rotacions que a Balaídos. Llavors no hi havia ni Messi ni Suárez ni Iniesta. Ahir els va fer entrar tots tres en una llista de 19 homes, tot i que és probable que disposi d’un onze amb pesos pesants però també amb uns quants suplents que li ofereixen garanties, com Semedo. En canvi, van quedar-ne fora aquells jugadors que estan negociant un futur lluny del Camp Nou, com Aleix Vidal, Deulofeu, pel qual pressiona el Nàpols, o Arda, que no es va entrenar amb el grup i que a més té obertes les portes del Basaksehir (l’entrenador del club turc va assegurar que avui o demà Turan ja serà nou jugador seu). En aquesta suma d’absents pel mercat s’hi ha d’incloure Rafinha, per qui està força interessat l’Inter i que encara no ha entrat en cap convocatòr­ia després de rebre l’alta. Ja és més sorprenent que no hi consti Denis Suárez, perquè el tècnic sí que ha cridat els filials Aleñá i Arnaiz.

Valverde va defensar que el model del Barça sempre ha estat el mateix i es va prendre amb evident filosofia els comentaris que qüestionen si l’entrenador sabrà pilotar l’abundància tan bé com ho ha fet en els mesos de limitacion­s. “Aquí tot són problemes. Abans perquè no tenia jugadors, ara perquè diuen que en sobren. La gent es pregunta com es combinaran tots aquests futboliste­s. Ja ho veurem amb el pas del temps”. Ara toca la Copa, a una hora intempesti­va però amb el metro obert fins a la una de la matinada.

 ?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? Un pensatiu Ernesto Valverde durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper
ALEJANDRO GARCIA / EFE Un pensatiu Ernesto Valverde durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain