La Vanguardia (Català)

La dona del Chicle queda fora del cas de Diana Quer

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Aquest dimarts van aparèixer més pintades a la façana de la casa on durant anys van viure José Enrique Abuín Gey, àlies el Chicle, i la seva dona, Rosario Rodríguez, a la parròquia d’Outeiro. Van dirigides a ella, a qui insulten i acusen d’“encobridor­a”. Ahir mateix el titular del jutjat número 1 de Ribeira, Félix Isaac Alonso, va decidir el sobreseïme­nt provisiona­l i parcial de les actuacions contra ella. En altres paraules, la dona del Chicle deixa d’estar investigad­a en la causa de Diana Quer. “No hi ha indicis contra ella”, assegura el magistrat en el seu escrit.

El jutge adverteix que Rosario Rodríguez va mentir en la seva primera declaració a la Guàrdia Civil, tres mesos després de la desaparici­ó de la Diana. En aquell moment va explicar que aquella nit va acompanyar el seu marit a robar gasoil de camions. Que van sortir cap a les deu del vespre i van tornar plegats a les tres de la matinada.

Tot i això, aquella declaració que durant mesos va servir de coartada al Chicle, es va esfondrar el dia 29, després de ser detinguda i acusada de coautora dels fets. La dona no va titubejar: va explicar que va mentir en la seva primera declaració i va recordar

El jutge avi saque va tenirunaac­titud reprovable per haver mentit i que va entorpir la investigac­ió

que aquella nit el seu marit es va canviar de roba i va sortir a robar gasoil. Que se’n va anar sol amb l’Alfa Romeo i que devia tornar entre les quatre i les tres, quan ella ja dormia. No va dubtar de la data i el que va passar aquell dia perquè va coincidir amb l’aniversari de la seva àvia.

Tant els investigad­ors en el seu moment, com ara el magistrat, tenien el convencime­nt que tant la dona, com la seva germana i el seu cunyat, van mentir per protegir el Chicle, però sense sospitar que podria tractar-se del responsabl­e de la desaparici­ó de la Diana. Van creure que l’ajudaven i van mentir quan els va demanar que ho fessin.

A més, res als primers informes forenses no indica que en la mort de la Diana hi participes­sin més persones que l’acusat. Això sí, el jutge aprofita per advertir a al seva interlocut­òria que la conducta de Rosario Rodríguez va ser “moralment reprovable” i a més “va entorpir notablemen­t la investigac­ió, ja que va dificultar l’esclarimen­t dels fets”. Però, un cònjuge, com és el cas, està exempt de ser acusat d’encobridor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain