La Vanguardia (Català)

Els Mossos capten imatges del presumpte violador de Llavaneres

- Sant Andreu de Llavaneres

Els Mossos d’Esquadra que investigue­n el cas de la brutal violació d’una dona colombiana, de 42 anys, el 28 de desembre, a prop de l’estació de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), han pogut trobar imatges de la víctima però també del seu agressor als voltants de la instal·lació del ferrocarri­l, imatges que han distribuït a tall de retrat robot entre les policies locals de la demarcació i que corroboren una de les línies d’investigac­ió que apunta que les dues persones es coneixien.

El Tribuna Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar ahir que la denúncia per agressió sexual va entrar al jutjat de guàrdia el 3 de gener i que aquest es va inhibir a favor del d’instrucció 2 de Mataró, que ahir va rebre la causa i l’atestat. Igualment, detalla que la causa no és secreta i està oberta pels delictes d’agressió sexual, robatori amb violència i lesions.

Una de les línies d’investigac­ió se centra en les imatges obtingudes per les càmeres de videovigil­ància de l’estació, que haurien aportat més informació del sospitós de l’atac però també de la seva relació amb la víctima, ja que tots dos apareixen junts, sense descartar que s’haguessin pogut conèixer aquell mateix dia.

Els investigad­ors també han començat a prendre declaració als testimonis. En aquest sentit, el propietari de la cantina de l’estació de Llavaneres va corroborar que la dona va arribar desfigurad­a al bar i que va demanar de trucar per telèfon. L’acompanyav­en dues persones que acabaven d’estacionar el seu vehicle i que l’havien trobada ferida quan es dirigia cap al soterrani de l’estació. Allà la van tapar amb roba i li van deixar un telèfon per fer una trucada personal mentre arribava la policia, que la va traslladar a l’hospital de Mataró. De l’informe de lesions, a més de diversos cops, destaquen els tres punts de sutura que li van fer a la dona en una cella.

Malgrat que la víctima i el seu presumpte agressor apareixen plegats a les imatges captades a l’estació, fonts municipals apunten que l’agressor va abordar la dona al camí que transcorre paral·lel a les vies del tren en direcció a Mataró i que la va agredir violentame­nt fins a llançar-la sobre el penya-segat rocós, on la va abandonar després de consumar la violació i robar-li les pertinence­s i els diners.

Pel que fa a les persones que suposadame­nt haurien denegat l’auxili a la dona i que no s’haurien parat a socórrer-la, alguns testimonis han matisat que pel que sembla “no van sentir els seus crits ja que eren esportiste­s que anaven corrent”.

Des que es van saber els fets, les mostres de condemna s’han succeït. Així, l’Ajuntament de Mataró ha mostrat el seu rebuig rotund de les agressions sexuals. L’alcalde de la capital del Maresme, David Bote, ha fet una crida a participar en la manifestac­ió unitària contra la violència dijous vinent. Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va convocar ahir una concentrac­ió de protesta a la plaça consistori­al.

El TSJC obre diligèncie­s per agressió sexual, lesions i robatori amb violència

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain