La Vanguardia (Català)

Hi ha vida i hi ha esperança

L’Espanyol doblega l’Atlètic amb un gol de Sergio García després d’un gran partit

- RAMÓN ÁLVAREZ Cornellà de Llobregat

La victòria més inesperada i la més valuosa. L’Espanyol va aconseguir doblegar ahir a la nit l’Atlètic de Madrid després de jugar-li tot el partit de tu a tu. Sergio García, al tall del final, va finalitzar una gran acció d’atac que torna els blanc-iblaus al camí de la victòria i l’esperança. La grada de Cornellà va tornar a animar i gaudir amb el seu equip i el seu tècnic. El mateix que se’n va anar esbroncat de Cornellà en l’anterior partit de Lliga.

Amb la plena i expressa confiança de Chen en el projecte, Quique Sánchez Flores va sortir a totes i va renunciar a un plantejame­nt defensiu davant un rival a qui sempre li ha jugat de tu a tu. El tècnic no va dubtar a repetir l’esquema que va utilitzar a Las Palmas, mantenint Hermoso i Óscar Duarte com a parella de centrals per alinear altre cop David López al mig del camp, on ja pot instal·lar-se definitiva­ment.

Aquesta vegada el del planter va estar acompanyat de Javi Fuego, una peça necessària per donar solidesa a l’equip davant un rival tan aspre com el d’ahir a la nit. Des d’ahir l’exvalencia­nista és l’únic home de contenció per a Quique, ja que durant el partit el club ja va oficialitz­ar la rescissió de Diop. El senegalès fitxarà per l’Eibar.

El tècnic tampoc no va voler renunciar a Darder, a qui va ubicar a la banda dreta. És on el migcampist­a menys pot oferir, encara que no va deixar de fer-se notar com a conductor del joc per aquella banda. A l’esquerra, un gran Aarón també va destacar. Partit rere partit, el lateral cada vegada s’allunya més de l’Espanyol, per molt que el club insisteixi que no té cap necesfos sitat de vendre. Sergio García, entregadís­sim, va acompanyar Gerard a l’atac.

Menys variacions va presentar Diego Simeone, que va confiar l’últim partit de l’any pràcticame­nt al mateix equip que s’ha emportat plorant els dos últims partits de Lliga contra Betis i Alabès. L’única novetat ahir a la nit va ser l’aparició d’inici de Torres acompanyan­t a l’atac Griezmann.

Sense por i amb facilitat, l’Espanyol va aconseguir un partit en el qual a l’Atlètic, per a grata sorpresa de la grada de Cornellà, li va tocar patir. Poc li va importar. Els matalasser­s són probableme­nt l’equip que més còmode juga replegat i traient pilotes. Sobretot quan el rival no és resolutiu en atac, com no va ser l’Espanyol en els minuts que va tenir tancat l’Atlètic.

Intensos i atrevits, encertats en les transicion­s com a Las Palmas, mostrant la seva millor cara, els locals van aconseguir que el partit seu durant tot el primer temps i fins i tot Baptistão va perdonar l’imperdonab­le per portar al marcador la superiorit­at que es veia sobre la gespa. Però el partit se’n va anar al descans sense gols i l’Atlètic que va sortir del vestidor després de la represa no va ser el mateix dels primers 45 minuts.

En aquell segon període el partit va ser molt més igualat i Simeone hi va imprimir una marxa més movent la banqueta per treure Correa i Gameiro. L’Atlètic provava de cuinar aquell gol que tan bé sap rendibilit­zar davant un Espanyol que, sense arronsar-se, ja no tenia la frescor dels primers minuts i tornava a malgastar incomprens­iblement les ocasions que arribaven a les botes de Gerard i Sergio García.

Aquesta vegada Sánchez Flores va ser mesurat en els seus canvis. Va actuar amb sentit, amb homes de refresc: Piatti va sortir per Baptistão i Granero per Darder. Tots dos s’havien fos en les cobertures i els seus substituts estaven aquesta vegada cridats a la glòria. Perquè l’Espanyol va fer la seva, realment confiat en les seves possibilit­ats davant un rival cada vegada més desesperat en atac. I en una excel·lent contra en què van participar Piatti i Granero, Sergio García va acabar enviant la pilota a la xarx per aconseguir una victòria de mèrit que canvia, i molt, les coses.

IDÈNTIC GUION

Flores va aconseguir jugar de tu a tu contra els matalasser­s amb el mateix esquema de Las Palmas

PER LA PORTA DEL DARRERE

Durant el partit el club blanc-i-blau va oficialitz­ar la rescissió de Diop, que fitxarà per l’Eibar

 ?? DAVID AIROB ?? Sergio García celebrant el gol de la victòria de l’Espanyol ahir a la nit
DAVID AIROB Sergio García celebrant el gol de la victòria de l’Espanyol ahir a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain