La Vanguardia (Català)

Música i natura

- Pau Echauz

El Doctor Music Festival arrenca amb calma el seu camí amb la vista posada a l’estiu del 2019, quan els prats d’Escalarre acolliran, vint anys després, un festival musical que es pretén en harmonia amb l’entorn natural del Pallars.

Encara falten dos anys, 24 llunes, perquè el Doctor Music Festival torni a ocupar els prats d’Escalarre de bones vibracions musicals, però dilluns a la nit l’organitzac­ió, amb Sala al capdavant, va donar per inaugurat el compte enrere en una cerimònia de retrobamen­t amb les Valls d’Àneu.

Per encarar l’aventura amb els millors auguris, res millor que muntar un mandala format per 32 tendes on Sala i el seu equip van passar la nit després d’un ritual en què es van combinar foc, aigua, terra i aire. “Hem consagrat l’espai, hem buscat les energies subterràni­es, que sigui la terra mateixa la que ens guiï per ordenar harmònicam­ent els elements i els espais del recinte del Doctor Music Festival”. Neo Sala vol que el retorn a Escalarre sigui de respecte absolut a la naturalesa i que no només sigui un retrobamen­t amb la música més avançada del moment, sinó també un lloc d’harmonia. “Que la gent se’n vagi molt millor de com ha vingut, per això és important la geometria sagrada d’Escalarre”, afirma. El director de Doctor Music està assessorat per un destacat especialis­ta en geobiologi­a, Mariano Bueno, que està estudiant l’indret per trobar-hi corrents subterrani­s i punts de radiació positiva i negativa per ubicar escenaris, camerinos, serveis i acampades.

Els alcaldes estan més que satisfets i disposats, a més, a superar problemes. D’entrada, els ajuntament­s destinaran 125.000 euros a llogar les 140 hectàrees que necessita el festival. Les 60.000 persones que es pensa que poden arribar a les Valls d’Àneu suposen tot un revulsiu econòmic per a la comarca, a més de la repercussi­ó mediàtica i publicitàr­ia.

Sala vol que el festival també es comprometi amb la gastronomi­a del Pallars, i disposa de la col·laboració de la Xicoia, una associació gastronòmi­ca que aposta pels aliments de proximitat.

El director general de Doctor Music no pot avançar cap nom del cartell, però està més que satisfet perquè en només un mes, des del 30 de maig, s’han venut més de 1.000 abonaments. Sala va explicar que el 40% dels abonaments els ha comprat gent que va assistir a alguna de les passades edicions del festival i el 60% és gent nova. “El cartell serà de primer ordre, d’això no en tingueu cap dubte, i combinarà gent d’avui amb artistes que ja van passar per aquí fa vint anys”.

Doctor Music inicia el compte enrere per al festival del 2019 buscant energies ocultes al Pallars

 ?? MARTA LLUVICH / ACN ?? Al prat.
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, al costat de Neo Sala, director de Doctor Music, ahir a l’esplanada del festival
MARTA LLUVICH / ACN Al prat. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, al costat de Neo Sala, director de Doctor Music, ahir a l’esplanada del festival
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain