La Vanguardia (Català)

Una jove amb síndrome de Down és agredida al metro

- BARCELONA Redacció

Una noia amb síndrome de Down va ser agredida sense cap motiu per un home de mitjana edat a la parada de metro de l’estació de Sants dimarts passat, segons va avançar ahir El Periódico. La família de la jove de 23 anys ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra.

Els fets van tenir lloc poc abans de les dues del migdia, quan la jove tornava tota sola a casa des de la fundació en què assisteix a un programa d’inserció laboral. L’agressor li va clavar un cop de puny a la cara i li va trencar les ulleres, segons les explicacio­ns de la família donades a conèixer per El Periódico en la seva versió digital.

Fonts policials estan investigan­t si l’agressió va ser a l’andana de la línia 3 o a l’interior d’un dels combois del suburbà. Els Mossos han sol·licitat les imatges de les càmeres de seguretat a Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) per completar la seqüència dels fets i mirar d’identifica­r l’agressor, que aparentmen­t primer va donar un cop de colze i després el cop de puny a la cara.

La denúncia presentada a la policia pels familiars de la víctima va acompanyad­a d’un informe de lesions fet al centre d’atenció primària del seu barri, en què s’acredita l’hematoma provocat per l’agressió i l’estrès psicològic derivat de l’ansietat del tràngol

TMB revisa les imatges de les seves càmeres de seguretat per identifica­r l’agressor

que va passar la noia.

Cada any es denuncien més d’un centenar de delictes de lesions al metro, però són excepciona­ls els casos en què agressor i agredit no es coneixen. El cas més recent va ser el d’un cuiner de 46 anys que va ser brutalment agredit una matinada a la línia 4 per quatre joves d’uns vint anys de Badalona. Els quatre agressors són a la presó, mentre que la víctima va quedar en cadira de rodes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain