La Vanguardia (Català)

No hi ha res com el Palau

- Pérez de Vargas i una excel·lent defensa donen l’eliminatòr­ia al Barça contra el Kiel

No hi ha res com el Palau Blaugrana quan hi ha comptes pendents. I ahir n’hi havia. Esclar que sí. En joc, la classifica­ció per ala final four de la Lliga de Campions d’handbol. En el record, el partit d’anada de la setmana passada. “Cada vegada que veig el matx, la meva indignació creix”, havia avisat Xavi Pascual, molt crític amb la permissivi­tat dels col·legiats –els letons Sondos i Licis– davant la duresa alemanya sis dies enrere. “Van pegar massa”, va afegir Filip Jicha, excapità del Kiel i que viu el seu segon any com a blaugrana. No era, doncs, un duel normal amb l’adrenalina disparada per part d’uns i d’altres. I l’eliminació del Flensburg, que podia deixar la cita de Colònia sense representa­nts alemanys –com així ha estat per primer cop des que es va iniciar aquest format el 2010–, no feia cap altra cosa que afegir més pressió al partit. I, esclar, el Palau bullia com en les millors ocasions, amb un so ensordidor a la pista.

I l’handbol barcelonis­ta va complir, al contrari que el bàsquet, fora de la cita d’Istanbul molt abans que acabés la lligueta. En canvi, el Barça de Xavi Pascual sí que serà a Colònia el primer cap de setmana de juny, un premi a la seva impecable trajectòri­a a Europa. Els dos gols eren una renda assequible, però amb trampa perquè a la lligueta l’avantatge davant el mateix rival havia estat mínim (2625). Aquesta vegada els blaugrana van basar la seva remuntada en la solidesa defensiva, que va deixar el Kiel en només 18 gols, una xifra que ja garantia la classifica­ció encara que la renda no hagués superat aquells dos gols.

Gonzalo Pérez de Vargas va tornar a convertir-se en un mur a la porteria amb 21 parades en 37 llançament­s (57%) en una actuació esplèndida, només 16 dies després de ser operat al dit petit de la mà esquerra. La seva inspi(17m), ració va convertir la porteria blaugrana en una barrera que el Kiel no va saber com superar. Un gol de Sorhaindo en el minut 5 (3-1) va obrir per primera vegada les portes de la classifica­ció i només una vegada, amb el 7-6 va estar per sota el Barça del seu objectiu uns segons després que Pérez de Vargas fes una doble parada. La defensa catalana va ser un bloc a tota hora i en el descans l’avantatge s’havia ampliat al 13-9.

Quan va poder córrer, el Barça va ser imparable, amb els dos extrems molt encertats. Rivera va ser el màxim anotador (7), per sobre de Víctor Tomàs (4). En canvi, Vujin, que en l’anada havia anotat 10 gols, ahir es va quedar en 4. El Kiel va anar a remolc durant tota la segona part, incapaç d’inquietar més enllà del 21-18 quan faltaven 2m50s i els barcelonis­tes estaven amb un menys per l’exclusió de Jallouz.

“És un dia per celebrar-ho en un Palau que ens ha ajudat molt”, va dir Víctor Tomàs.

21 PARADES

El porter va estar esplèndid només 16 dies després d’operar-se el dit petit de la mà esquerra

SET GOLS

Valero Rivera va ser el màxim anotador per damunt d’un altre extrem, Víctor Tomàs, amb 4

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? L’actuació de Pérez de Vargas va ser determinan­t en la victòria barcelonis­ta
ALEJANDRO GARCÍA / EFE L’actuació de Pérez de Vargas va ser determinan­t en la victòria barcelonis­ta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain