La Vanguardia (Català)

“El ritme tan alt ens ha beneficiat” Barcelona

- CARLES RUIPÉREZ

Luis Enrique va desar el vestit que s’havia posat al Santiago Bernabeu i es va vestir amb més confort per anar a Cornellà-el Prat. Va ser una demostraci­ó que s’esperava un partit intens. No s’equivocava l’asturià, ja que el partit va estar igualat fins a l’inici de la segona part. “Quan els jugadors estan més frescos arriben millor als ajuts defensius. Per això la primera meitat ha estat tan igualada. Però aquest ritme tan alt ens ha beneficiat després. Per aquesta pressió, en la segona part podríem sortir jugant millor”, va analitzar.

La seva teoria estava basada en el fet que dimecres contra l’Osasuna havia fet descansar fins a cinc titulars d’ahir. “Sabíem que si aconseguíe­m marcar un ritme alt tindríem més possibilit­ats”, va explicar.

L’entrenador del Barcelona no creu que calgui diferencia­r entre la imatge dels primers 45 minuts i la dels segons, quan van arribar els tres gols.“Si no fas una primera part com aquesta que hem fet, amb ritme, intensitat i desgast a un rival que pressiona molt bé, no apareix una segona part. Encara que sembli que hem jugat pitjor, estic encantat del rendiment a la primera part pel que ha exigit al rival”, va aplaudir. “Hem fet un partit molt complet, molt seriós des de l’inici. Em sembla una victòria molt justa”, es va felicitar.

Després de golejar a Cornellà, al Barcelona li queden tres partits: Vila-real, Las Palmas a l’Insular i Eibar. Però Luis Enrique no vol confiances i manté els seus jugadors en tensió. Per això, no va voler afirmar que el Barça havia sortit airós de l’envit més difícil dels que li quedaven. “Mira’t el calendari i veuràs on hem fallat. Ens hem deixat punts on ningú no s’ho pensava. Així que no es pot parlar de partits fàcils”, va dir el tècnic recordant les punxades als camps del Betis, el Màlaga o el Deportivo.

El derbi també va servir perquè Luis Suárez recuperés el camí del gol amb dues ocasions d’oportunist­a després d’errors defensius de l’Espanyol.

“Jo no estava preocupat. Estàveu preocupats els uruguaians –va dir l’asturià a un periodista compatriot­a del 9–. No es pot jutjar Suárez només pels gols perquè aporta moltes altres coses. Però el gol i Luis Suárez sempre estaran a prop”, va assegurar el tècnic.

Finalment, Luis Enrique va voler destacar que va ser un matx apassionat i de contacte però més net que el 0-0 del curs passat. “Ha estat un derbi amb intensitat però regit per paràmetres esportius”, va reconèixer.

NO QUEDEN PARTITS FÀCILS Mira el calendari i veuràs on hem fallat; ens hem deixat punts on ningú no s’ho pensava”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain