La Vanguardia (Català)

Presentaci­ó feliç

Intèrprets: Caetano Veloso, veu i guitarra; Teresa Cristina, veu; Carlinhos Sete Cordas, guitarra Lloc i data: Palau de la Música (28/IV/2017). Guitar BCN Caetano presenta Teresa

- KARLES TORRA

Un any després de la celebració juntament amb Gilberto Gil del seu cinquanten­ari en el món de la música, Caetano Veloso va tornar a Barcelona amb un nou espectacle compartit. Sota el títol de Caetano presenta Teresa, el gran artista de Bahia dona a conèixer al món la cantant Teresa Cristina, tot un símbol de la samba de Rio de Janeiro. Parlem de la intèrpret que va enamorar el Brasil amb Teresa canta Cartola, un àlbum d’homenatge a aquest poeta, compositor i cantant, autor de més de cinc-centes cançons i personatge clau en el desenvolup­ament de la samba.

En un atapeït Palau de la Música, amb una significat­iva presència de públic brasiler, assistim a un espectacle en format “tres en un”, amb una primera part protagonit­zada per la cantant Teresa Cristina i el guitarrist­a Carlinhos Sete Cordas, un segon set de Caetano en solitari i una reunió final de tots els artistes. Teresa va desgranar el repertori de Cartola amb molt encant i bon humor, movent-se amb elegància infinita en escena i enlluernan­t-nos amb la seva impecable entonació. Acompanyad­a per l’extraordin­ari guitarrist­a Carlinhos Sete Cordas, la cantant carioca ens va regalar delicioses interpreta­cions de clàssics cartolians com O mondo é un moinho, Corre e olhe o céu o l’esplèndida Alvorada, a més de temes d’altres artistes popularitz­ats per Cartola com el Preciso me encontrar de Candeia, que va ser aplaudit d’allò més pel públic.

Després, va aparèixer Caetano Veloso per bussejar tot sol amb la seva guitarra pel seu cançoner històric, sense esquivar els seus èxits més destacats (O leaozinho, Sozinho...) i recuperant petites joies menys conegudes del seu fons d’armari com Enquanto o lobo nao vem o A voz do morto, compostos a finals dels anys seixanta en els primers temps del tropicalis­me i en plena dictadura. El fenomenal artista també va excel·lir abordant un inevitable Cucurrucuc­ú paloma en espanyol, així com una superba recreació a cappella de tot un estàndard de Cole Porter com Love for sale.

Ja amb Teresa i Carlinhos, Caetano va arrodonir el concert, abans dels obligats bisos, amb un preciós Miragem de carnaval i un sensaciona­l Desde que o samba és samba, ideal per foragitar la tristesa. Va ser un final feliç a aquest magnífic Caetano presenta Teresa, que va enlluernar el personal per espai de més de dues hores.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain