La Vanguardia (Català)

Elisabet II continua de baixa mèdica per un fort refredat

La reina no assisteix a la missa de Nadal per un fort refredat, segons Buckingham

- SILVIA HINOJOSA

Un refredat als 90 anys no és cap minúcia, i menys si el pacient és la reina d’Anglaterra. Diumenge Elisabet II no va poder assistir finalment a la missa de Nadal amb la resta de la família reial perquè continua recuperant-se del “fort refredat” que segons va informar un portaveu del palau de Buckingham pateix des de fa uns dies i que ja li va fer endarrerir l’inici de l’estada nadalenca a la seva finca de Sandringha­m, al comtat de Norfolk (est d’Anglaterra).

La reina passa sempre les festes de Nadal en aquesta residència i dimecres tenia previst anar-hi amb tren amb el duc d’Edimburg, de 95 anys, però per motius de salut es va optar per posposar el viatge un dia i el trajecte es va cobrir amb helicòpter. Diumenge el marit de la reina va assistir a la litúrgia religiosa amb el príncep Carles de Gal·les i la seva esposa, Camil·la, i el príncep Enric, a més d’altres membres de la família reial britànica. Elisabet II es va quedar a casa per ajudar a recuperar-se de salut, tot i que segons el seu portaveu tenia previst participar de portes endins en les celebracio­ns nadalenque­s privades al costat de la seva família.

Aquest any tampoc no eren a Sandringha­m els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina, i els seus fills Jordi i Charlotte, que van passar la jornada amb la família Middleton a Bucklebury, Berkshire, on també van assistir a la missa de Nadal.

La reina va ser la gran absent en la celebració religiosa, però a la tarda el seu missatge televisat de Nadal, gravat uns dies abans i emès per la BBC i la privada ITV, va tornar a ser el programa més vist de la televisió britànica, per tercer any consecutiu, amb 7,7 milions d’espectador­s. En la seva al·locució als britànics, Elisabet II va evitar referèncie­s polítiques, però ahir dilluns tornava a circular el rumor que la reina dóna suport al Brexit. La redactora política de la BBC Laura Kuenssberg va revelar en un programa radiofònic que, segons una font, la reina hauria dit en un dinar privat: “No veig per què no podem sortir. Quin problema hi ha?”.

La vigília de Nadal, la família reial va rebre la notícia que Zara Phillips, néta d’Elisabet, havia tingut un avortament involuntar­i i havia perdut el fill que esperava per a la primavera.

Felip d’Edimburg, Carles i Enric assisteixe­n a la litúrgia a Sandringha­m; la sobirana es queda a casa

 ??  ??
 ?? AFP PHOTO / ANDREW MATTHEWS ?? Caterina, amb Charlotte als braços, i Guillem, amb Jordi agafat de la mà, van cap a la missa a Englefield
AFP PHOTO / ANDREW MATTHEWS Caterina, amb Charlotte als braços, i Guillem, amb Jordi agafat de la mà, van cap a la missa a Englefield
 ?? STRINGER / EFE ?? Enric, entre Savannah i Autumn Phillips, Eugènia i Camil·la
STRINGER / EFE Enric, entre Savannah i Autumn Phillips, Eugènia i Camil·la
 ?? KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP ?? Felip d’Edimburg sortint de la missa de Nadal, sense la reina
KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP Felip d’Edimburg sortint de la missa de Nadal, sense la reina
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain