La Vanguardia (Català)

El parricida Bretón s’intenta suïcidar a la presó amb una fulla d’afaitar

-

“Sabem que ara tocava cridar l’atenció, perquè sempre ho fa a l’octubre i per Nadal, i era el moment”. Ahir la família de Ruth Ortiz, l’exdona de José Bretón, condemnat a quaranta anys de presó per l’assassinat dels seus fills Ruth, de sis anys, i José, de dos, a la ciutat de Còrdova el 2011, va treure importànci­a al fet que el reclús hagués de ser intervingu­t quirúrgica­ment, després de presumptam­ent haver intentat suïcidar-se a la presó d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real).

Bretó, que es troba estable i fora de perill, va ser traslladat dimecres a la nit a l’Hospital General de Ciudad Real quan el pres de confiança amb qui comparteix cel·la el va trobar estirat a terra. Pel que sembla, es va fer dos talls al coll amb una fulla d’afaitar, unes ferides molt escandalos­es, ja que en va brollar molta sang, si bé eren superficia­ls.

Segons la seva advocada, José Bretón està molt deprimit des que fa uns mesos va ser traslladat a la presó d’Herrera de la Mancha procedent de la de Jaén. El parricida, que haurà de complir 25 anys de presó després que l’Audiència de Còrdova fixés aquest límit de compliment en aplicació de l’article 76-1 del Codi Penal, es queixa que després del seu trasllat a la comunitat de Castella-la Manxa la seva mare no pot anar a visitar-lo cada cap de setmana, com sí que feia quan complia la pena en presons d’Andalusia.

El cas de la desaparici­ó i mort dels fills de Bretón va commociona­r l’opinió pública uns quants mesos, els que es va trigar a demostrar que havia estat el seu propi pare qui havia assassinat els nens i després va cremar els cadàvers, com a revenja cap a la seva exesposa, Ruth Ortiz. No és la primera vegada que Bretón s’autolesion­a, però ell mateix ha reconegut que mai no ha pensat seriosamen­t en el suïcidi perquè, segons va declarar, “tinc massa afecció a la vida”.

 ?? RAFA ALCAIDE / EFE ?? José Bretón
RAFA ALCAIDE / EFE José Bretón

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain