La Vanguardia (Català)

El Barça es retroba i llança l’operació sortida

Després de la venda d’Adriano, el club rescindeix el contracte d’Alex Song i Montoya

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Adriano Correia va ser ahir al matí a l’entrenamen­t del Barcelona per saludar els seus ja excompanys i recollir els seus estris. Va ser una jornada de comiats perquè poques hores més tard es confirmave­n els adéus de Martín Montoya i Alex Song, que s’han desvincula­t definitiva­ment del club blaugrana. En pocs dies, el Barça ha col·locat, sense obtenir-ne un gran benefici –només 600.000 euros–, tres jugadors descartats per a la nova temporada. Ara només falta trobar lloc a Tello, Douglas i Vermaelen per donar sortida a tots els homes amb qui Luis Enrique no compta.

Mentre espera l’arribada del delejat quart davanter, el Barça ha accelerat les gestions en l’excés de passatgers i ha aconseguit alleugerir la nòmina de jugadors. El més content pels tres moviments és el tècnic asturià, que podrà treballar tàcticamen­t amb un grup que s’assembla molt al que tindrà la resta de la temporada. Tot i això, la part negativa és que el club no ha tret benefici per uns futboliste­s que continuara­n jugant en lligues importants, com ara l’espanyola (Montoya), la russa (Song) o la turca (Adriano). Com a mínim, però, el Barcelona sí que se n’estalvia les fitxes, i cal recordar que el control de la massa salarial és un dels cavalls de batalla per a la directiva.

El lateral del planter Martín Montoya només va jugar 12 partits la temporada del triplet amb Luis Enrique i el curs passat va estar cedit mig any a l’Inter i l’altre mig al Betis. Li quedaven dos anys més de contracte però ahir mateix ja va ser presentat pel València, club amb el qual ha firmat fins al 2020 i hi ha arribat de franc.

Per Alex Song, el Barcelona va pagar 19 milions a l’Arsenal el 2012. El camerunès va jugar 67 partits en dues temporades al Barça, la primera amb Tito Vilanova, la segona amb el Tata Martino, però ha enllaçat dos préstecs consecutiu­s al West Ham de la Premier. Tampoc no ha deixat ni un euro a la caixa per anarse’n al Rubin Kazan, a les ordres de Javi Gracia.

Una cosa semblant ja va passar amb Sandro, a qui el Barça va donar la carta de llibertat com a agraïment

El Barça ha ingressat 13,6 milions per set futboliste­s i encara falten Tello, Douglas i Vermaelen

–es va quedar la temporada passada quan no es podia fitxar per la sanció de la FIFA– i se n’ha anat al Màlaga. En canvi, Alves va aprofitar una vàlvula d’escapament del seu contracte per fitxar lliure pel Juventus inesperada­ment.

El balanç de vendes d’aquest estiu no és massa encoratjad­or de cara a fer negoci amb Tello, que no va jugar ni un minut contra el Celtic, o Douglas i Vermaelen, que es van incorporar ahir. A més, el temps juga en contra del Barça, que de moment s’ha desprès de set futboliste­s i ha ingressat 13,6 milions.

El benefici més gran ha vingut del pagament de la clàusula de rescissió de Marc Bartra per jugar al Borussia Dortmund. El preu del central va baixar des dels 40 milions fins a ser una autèntica ganga ja que per segon any consecutiu no havia arribat a un mínim de partits. Bartra coincidirà a la Bundesliga amb Halilovic, per qui l’Hamburg va pagar 5 milions. En aquesta operació el Barça sí que es va guardar una opció de recompra de 10 milions. Per si de cas.

 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain