La Vanguardia (Català)

Hamilton es distancia més de Rosberg

L’anglès va vèncer a casa del seu màxim rival, que ni tan sols va pujar al podi

- BARCELONA Redacció

Lewis Hamilton (Mercedes) va enfortir el seu lideratge en el Mundial d’F-1 guanyant ahir el Gran Premi d’Alemanya disputat en el circuit de Hockenheim. Tot l’avantatge –43 punts– que Nico Rosberg havia acumulat en el primer tram del campionat s’ha esfumat totalment i després d’assaltar el cap la setmana passada a Hongria, Hamilton augmenta la renda sobre el seu màxim rival a 19 punts gràcies a quatre victòries consecutiv­es. La d’ahir especialme­nt dolorosa per a l’alemany, que havia dominat durant tot el cap de setmana, però que va perdre, com li havia passat a Hungarorin­g set dies enrere, totes les opcions en una mala sortida que el va relegar tres posicions després del primer revolt. Rosberg ja era quart en aquell instant i així va acabar entre altres coses perquè en l’última parada, en la qual havia d’esperar cinc segons per un avançament arriscat sobre Verstappen, van ser en realitat vuit perquè un cronòmetre del seu Mercedes no es va encendre correctame­nt.

Després de Hamilton van entrar els Red Bull de l’australià Daniel Ricciardo i l’holandès Max Verstappen, segon i tercer, respectiva­ment, mentre que els espanyols complien una altra vegada un paper molt discret amb Fernando Alonso dotzè i Carlos Sainz catorzè.

L’anglès lidera la classifica­ció amb 217 punts, 19 més que Rosberg quan la competició s’atura

Després d’haver dominat la qualificac­ió, Rosberg, que va ser quart, va tornar a fallar a la sortida

durant un mes i no es reprendrà fins a l’últim cap de setmana d’agost amb la disputa del Gran Premi de Bèlgica en el circuit d’Spa-Francorcha­mps.

“És genial veure tanta gent aquí, un públic que ha estat molt esportiu. Dissabte vaig ser segon i ahir vaig poder guanyar. Vaig fer una gran sortida i després el que vaig haver de fer és mantenir la calma i no fer malbé el motor. No vaig cometre errors i estic molt content amb la feina que he fet aquesta vegada, però no sempre és així. La qualificac­ió, per exemple, no va ser perfecta, la qual cosa indica que de vegades veiem el got mig ple i d’altres, mig buit”, va explicar el guanyador.

Els Ferrari de l’alemany Sebastian Vettel i el finlandès Kimi Räikkönen van acabar en cinquena i sisena posició una cursa en la qual la seva escuderia va perdre el segon lloc, a favor de Red Bull, en el Mundial de constructo­rs, que lidera clarament Mercedes.

Carlos Sainz, per la seva part, va lamentar, en declaracio­ns a Movistar F1, el desenvolup­ament de la prova “que ha estat un desastre. La veritat és que no estic gens content. Sobretot quan et passes tres o quatre voltes intentant passar un Williams, al final ho aconseguei­xes i quan fas el pit stop i tornes a sortir estàs quatre segons per darrere. Ha estat una pena perquè era la nostra única opció d’entrar en els punts”.

 ?? CHARLES COATES / GETTY ?? Hamilton celebra amb els membres de la seva escuderia la quarta victòria consecutiv­a
CHARLES COATES / GETTY Hamilton celebra amb els membres de la seva escuderia la quarta victòria consecutiv­a
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain