La Vanguardia (Català)

El deu no es rendeix

La defensa de Messi recorrerà la sentència, que creu simbòlica

- Barcelona

El 2014, el 2015 i el 2016 Leo Messi ha perdut tres finals seguides amb l’Argentina, la del Mundial a la pròrroga (0-1 contra Alemanya) i les dues últimes de la Copa Amèrica, totes dues contra Xile, totes dues a la tanda de penals després de dos 0-0. Sortint de l’última, fa un parell de setmanes, va llançar la tovallola. “Per a mi s’ha acabat, ho he intentat, ho he buscat, ho desitjava, però no me n’he sortit”, va dir sortint de la dutxa per anunciar la seva renúncia a la selecció albicelest­e. De vegades en l’esport no hi ha més remei. Tanmateix, hi ha altres moments en la vida que no et pots rendir. I un d’ells és quan intentes demostrar la teva innocència. Per això l’entorn de Leo Messi va anunciar quan va saber la sentència que el jugador està disposat a recórrer al Tribunal Suprem, convençut que aquest partit, el definitiu, el final, el guanyarà.

Aquest optimisme es desprèn del comunicat amb què el futbolista del Barcelona va reaccionar a la sentència de l’Audiència Provincial. “La sentència no és correcta, però centra el debat de tal manera que sembla clar que el recurs interposat acabarà donant la raó a la defensa”, valoren els advocats, que van avançar la voluntat de Messi i del seu pare de lluitar i anar al Tribunal Suprem. Els juristes creuen que d’aquí una mica menys d’un any es podria tenir la nova resolució que exculpés els seus clients. Per pensar així es basen en la recent jurisprudè­ncia del TS en matèries semblants i que ha donat la raó a les seves tesis, un aspecte que pensen fer valer en el recurs.

De fet, Enrique Bacigalupo i Javier Sánchez-Vera, que són els encarregat­s de la defensa del deu del Barça, consideren que la sanció de 21 mesos de presó és “gairebé simbòlica” perquè només s’apliquen set mesos per cada delicte

OPTIMISTES “Part dels arguments en què se centra la sentència són els que han de portar a l’absolució”

fiscal, “perquè la quantitat que l’Agència Tributària reclamava ja es va pagar al seu dia”.

A més, de cara al recurs futur, els lletrats entenen que tenen fermes possibilit­ats de guanyar al Suprem utilitzant com a base de la defensa el dictamen d’ahir a l’Audiència. “Gran part dels arguments en què la sentència centra el debat són precisamen­t els que estem convençuts que han de portar a l’absolució”.

L’objectiu final de la família Messi no és cap altre que netejar el nom del crac, demostrar “que Leo s’ha comportat sempre correctame­nt, igual com el seu pare”. “Tant Leo com el seu pare són ciutadans exemplars”, defensa la nota.

Per justificar aquest al·legat d’innocència, els advocats recorden que Messi va pagar unes quantitats a Hisenda que el van convertir en el contribuen­t número 1 del país, després d’abonar en un any 53 milions d’euros per regularitz­ar la situació. Aquesta xifra es podria haver discutit però, “malgrat això, es va pagar immediatam­ent”. L’exemplarit­at, diu l’escrit, “Leo no només la demostra al terreny de joc sinó també fora”.

L’entorn de Messi també vol deixar clar que el problema de fons és que la família va ser mal assessorad­a, perquè “era conscient de les seves obligacion­s fiscals i precisamen­t per això va anar a un despatx especialis­ta en tributació d’esportiste­s, que treballa amb altres futboliste­s i amb el Barcelona”, apunten. Leo Messi, que va rebre la notícia de vacances a les Bahames, abans d’incorporar-se als entrenamen­ts del Barcelona a finals de juliol, no es rendeix.

NETEJAR EL NOM L’objectiu és que quedi demostrat que “tant Leo com el seu pare són ciutadans exemplars”

 ?? XAVIER GÓMEZ / ARXIU ?? Leo Messi entrant al jutjat el 2 de juny passat
XAVIER GÓMEZ / ARXIU Leo Messi entrant al jutjat el 2 de juny passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain