La Vanguardia (Català)

Queden ‘espanyols’

Sis dels vuit equips vius tenen jugadors en equips de la Lliga

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Lió. Enviat especial

Espanya és fora de l’Eurocopa. Dilluns va fer les maletes a París després d’una merescuda derrota contra Itàlia i va deixar a França la corona conquerida a Suïssa i Àustria, i renovada a Polònia i Ucraïna. Però encara resten onze representa­nts de la Lliga entre els vuit equips que a partir d’avui disputaran els quarts de final, i és més que probable que n’hi hagi algun que aixequi el trofeu. Itàlia i Islàndia són les úniques que no tenen jugadors establerts a Espanya, on juguen tres internacio­nals portugueso­s.

Avui a Marsella s’enfrontara­n dos jugadors del Reial Madrid (Cristiano i Pepe) amb un del Sevilla (Krychowiak), l’únic polonès que juga a la Lliga. Amb dues temporades n’ha tingut prou per encomanar-se de la sorna andalusa. Després del lloable empat a zero contra Alemanya en la fase de grups, Krychowiak va parlar sobre l’aportació de Lewandowsk­i. “No ens dóna gaires coses. Ha fet els mateixos gols que jo en dos partits, cap. Només sap marcar amb el Bayern de Munic, amb Polònia no”, va dir de broma.

A diferència de la gran majoria dels internacio­nals espanyols, cap dels estrangers de la Lliga que continuen a França no ha conquerit un títol de seleccions. Són Griezmann i Carrasco (Atlètic), Cristiano, Pepe, Bale i Kroos (Reial Madrid), Ter Stegen i Vermaelen (Barcelona), Krychowiak (Sevilla) i Mustafi i André Gomes (València). Podria formar-se un equip extraordin­àriament competitiu amb aquests onze. De tots qui domina el castellà amb més fluïdesa és el belga Yannick Ferreira Carrasco, un projecte de crac que va créixer a Vilvoorde, ciutat que acull la colònia d’andalusos –com la seva mare, la Carmen– més gran de Bèlgica. Demà s’enfrontarà a Gal·les, un combinat que depèn dels gols del madridista Bale, que dels onze espanyols és el que té més dificultat­s amb l’idioma.

Dissabte jugaran a Bordeus l’Alemanya de Ter Stegen i Kroos (el Reial Madrid conserva quatre futboliste­s a França) contra Itàlia, l’equip més veterà de la competició, que no té cap representa­nt a la Lliga. L’únic vincle és Thiago Motta, que es va formar a les categories inferiors del Barcelona i va estar durant sis temporades al primer equip abans d’emigrar a l’Atlètic.

Els semifinali­stes quedaran definits

El Reial Madrid té quatre futboliste­s en tres de les seleccions que busquen les semifinals

després del partit entre França i Islàndia de diumenge. Gran part de les esperances del país amfitrió es dipositen en els gols i la inspiració d’Antoine Griezmann, el jugador franquícia de l’Atlètic, que va ser captat per la Reial Societat amb 13 anys i ha desenvolup­at tota la carrera profession­al a la Lliga. “Penso en francès, però m’enfado en espanyol. No sé per què”, ha declarat a Le Parisien l’estrella bleu. Tot i que va ser temptejat per a les categories inferiors, no ha sentit mai el desig de jugar amb Espanya i al començamen­t del torneig no va recusar una final contra la roja. “A condició que guanyem –va matisar–. Si Espanya ens guanya, a més de la decepció es riurien de mi. No hi fa res qui sigui l’adversari, hem d’arribar a la final i guanyar. En aquest cas, tornaria a Espanya amb cinc centímetre­s més”.

Tots els selecciona­ts d’Islàndia estan disseminat­s per altres països, però cap a Espanya, encara que hi han jugat cinc islandesos. El pioner va ser Petursson, que va fitxar per l’Hèrcules el 1985. L’últim, el davanter Finnbogaso­n, que el 2014 va firmar un contracte per quatre temporades amb la Reial Societat però no va acabar d’anar bé i tot just va estar-hi un any.

 ?? MIGUEL A. LOPES / EFE ?? André Gomes, del València, un dels onze futboliste­s de la Lliga que continuen a l’Eurocopa
MIGUEL A. LOPES / EFE André Gomes, del València, un dels onze futboliste­s de la Lliga que continuen a l’Eurocopa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain