La Vanguardia (Català)

Nolito tria Guardiola

Al City li falta un central, peça que ja han fitxat el United i el Bayern

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Aquest dissabte i diumenge és el cap de setmana de Pep Guardiola a Manchester. El tècnic de Santpedor serà presentat com a entrenador del City. Però Pep no arribarà sol a l’Etihad. Amb ell aterrarà Nolito. L’internacio­nal espanyol ja ha passat el reconeixem­ent mèdic i el preu per sortir del Celta serà els 18 milions de la seva clàusula de rescissió. Guardiola, que el 2010 va fer debutar a Primera l’extrem amb el Barça, ha guanyat el pols al club blaugrana perquè el gadità també era objectiu de Luis Enrique després dels 39 gols que ha marcat en tres temporades a Balaídos.

Nolito farà 30 anys a l’octubre, firma per a tres temporades i s’uneix a l’atac del City a De Bruyne, Sterling, Agüero i Silva. Titular en els quatre partits d’Espanya a l’Eurocopa, es tracta del segon fitxatge dels citizens, que ja van anunciar l’arribada del migcampist­a alemany Gündogan, procedent del Borussia Dortmund.

Després de reforçar la davantera i la medul·lar, Guardiola se centrarà en un central. Al City se li va escapar Aymeric Laporte, que finalment va decidir renovar per l’Athletic, i no està disposat que li passi el mateix amb John Stones, el central de l’Everton. Així que no dubtarà a pagar els 50 milions que demanen els toffees pel jove de 22 anys. La fluixa actuació de Hart a l’Eurocopa convida a pensar que també pugui arribar un altre porter.

La segona part de Mou i Ibra. Dotze títols de Lliga omplen el palmarès de Zlatan Ibrahimovi­c, però al suec li falta la Premier. Amb 34 anys Ibra ha decidit que no vol anar-se’n del futbol sense intentar-ho i el més lògic és que uneixi les seves forces al Manchester United amb José Mourinho, un tècnic que el va marcar l’any que van coincidir a l’Inter (2008-09). El suec arribarà lliure a Old Trafford després d’acabar contracte amb el PSG. El United també ha pagat un dineral per un central. Exactament 40 milions per Eric Bailly, ivorià, ex del Vila-real. I pensa en l’armeni Mkhitarian, del Borussia Dortmund, per a la sala de màquines.

Hummels canvia de bàndol. Un altre gran com el Bayern també ha fitxat un central. I l’origen també ha estat el Signal Iduna Park. El desitjat Hummels s’allista al gegant bavarès, on va començar la seva carrera. A més a més, Ancelotti –substitut de Guardiola a la banqueta de Munic– ha apostat per la joventut i el físic exuberant de Renato Sanches. Ha jugat 35 partits amb el Benfica i ha costat 35 milions.

200 milions per a Emery. Els diners no són problema per al PSG, que va rescindir el contracte del seu entrenador Blanc pagant-li 22 milions de liquidació. La pressió de conquerir la primera Champions de París ara és per a Unai Emery, a qui no faltaran recursos econòmics per substituir Ibra i Lavezzi. El primer objectiu és el pivot Krychowiak, amb qui ja va treballar al Sevilla.

El somni de Florentino i Zidane. El Madrid s’ha gratat la butxaca per repescar Álvaro Morata per 30 milions però el davanter pot ser un vist i no vist. Perquè tant el president com l’entrenador sospiren per aconseguir els serveis de Paul Pogba, estrella francesa i del Juventus, precisamen­t l’exequip de Morata. Els blancs, campions de la Champions i que han recuperat també Coentrão, només tenen ulls per a Pogba.

 ?? MARTIN BUREAU / AFP ?? Titular en els quatre partits d’Espanya a l’Eurocopa, Nolito està de vacances des que dilluns Itàlia va eliminar la selecció
MARTIN BUREAU / AFP Titular en els quatre partits d’Espanya a l’Eurocopa, Nolito està de vacances des que dilluns Itàlia va eliminar la selecció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain