La Vanguardia (Català)

El Barça recupera la Copa

L’equip blaugrana reconquere­ix el títol quatre anys després contra el seu últim botxí

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Quatre intents li ha costat al Barça tornar a guanyar la Copa del Rei, una competició que domina de forma aclaparado­ra amb 20 trofeus (per 11 l’extint Espanyol, 9 del Liceo i 7 del Reus). Tot i això, en les tres anteriors edicions, des del 2012 a Vilanova, se li havia resistit, sorprès pel coratge de modestos rivals com el Moritz Vendrell o el Vic, el seu últim botxí a la final del 2015 a Blanes. Ahir a Reus, l’equip de Ricard Muñoz va poder rescabalar-se d’aquella derrota (2-1), i va imposar tot el seu potencial i qualitat de la banqueta per doblegar un Vic combatiu, que va acabar pagant el desgast acumulat davant el Liceo i el Reus els dies previs. Tornaven a trobar-se el líder i el segon de l’OK Lliga, els dos millors equips de la competició regular. El precedent immediat somreia els blaugrana, 0-3 a l’Olímpic, al desembre, una victòria que va posar el Barça líder de l’OK Lliga. Però en el torneig del KO, el Vic s’encoratja; per algun motiu havia conquerit tres dels darrers set trofeus, dos d’ells al seu Goliat.

Per això, tenint en compte com tracta Ferran Pujalte el seu ex- equip, Ricard Muñoz va traçar un pla ambiciós d’atac sobre la zona osonenca per encarrilar ràpid la final. Panadero i Pascual van començar a assetjar la porteria de Carles Grau, que es va atipar de treure mans i cames; als 10 minuts ja portava mitja dotzena d’intervenci­ons. Però poc va poder fer en la primera falta directa executada de forma magistral per Pablo Álvarez (12), que va aixecar la bola i la va esmaixar cap a baix.

L’1-0 va fer sortir al Vic en perillosos atacs que s’estavellav­en sempre contra la millor defensa del torneig i un Sergio Fernández immens, que va aturar una falta directa a Font a quatre minuts del descans.

El Barça va rematar la final quan va començar el segon temps. Panadero va aprofitar un bloqueig per llançar un xut potent des de l’esquerra (2-0). El Vic va malgastar una falta directa i un penal, tots dos fallats per Mia Ordeig, i Álvarez, escollit MVP del torneig, sentenciav­a amb el 3-0 de falta directa. Cristian Rodríguez va fer el 3-1, però ja sense prou temps, 4m50s, per sorprendre un Barça ben assentat en defensa. “L’equip està en un moment òptim, el grup està molt unit i és molt treballado­r”, enaltia Muñoz els seus. El pròxim repte és el Liceo, diumenge al Palau, primer assalt de quarts per arribar a la final a quatre.

UN VENDAVAL A REUS

El Barça, “en un moment òptim”, segons el seu tècnic, ha marcat 18 gols i n’ha rebut 2, tots dos de penal

?? LUIS VELASCO / FEDERACIÓ ESPANYOLA DE PATINATGE ?? El Barça va celebrar a Reus la Copa, tercer títol del curs després de la Supercopa i la Copa Continenta­l
LUIS VELASCO / FEDERACIÓ ESPANYOLA DE PATINATGE El Barça va celebrar a Reus la Copa, tercer títol del curs després de la Supercopa i la Copa Continenta­l