La Vanguardia (Català)

L’exetarra Urrusolo surt definitiva­ment de la presó 19 anys després

-

L’exmembre d’ETA José Luis Urrusolo Sistiaga (Sant Sebastià, 1957) va ser posat en llibertat definitiva­ment ahir després de passar 19 anys a la presó dels més de 900 anys a què va ser condemnat.

El que va ser membre del comando Madrid, un dels més san- guinaris d’ETA, i ara un dels acollits a la denominada via Nanclares per a etarres penedits, va quedar en llibertat després d’haver redimit la pena per estudis i feina i després que el Tribunal Suprem tingués en compte els sis anys que ja va passar a la presó de França, on va ser detingut el 1997, per descomptar-los de la seva condemna,

que tenia el límit màxim en el compliment efectiu de 30 anys.

Urrusolo Sistiaga, àlies Joseba i Langile, i conegut per la policia com l’home de les mil cares per la seva facilitat pel camuflatge, estava intern a Espanya des de la seva extradició el 2001 per les autoritats franceses i ha sumat condemnes per una desena d’assassinat­s. També va ser condemnat pel segrest del financer Diego Prado i Colón de Carvajal i de l’industrial Emiliano Revilla. Integrat a la banda armada des del 1977, va ser expulsat el 1996 per les seves diferèncie­s amb la direcció. Va ser detingut el gener del 1997 en un control de la policia francesa i extradit a Espanya el 2001.

 ?? ADRIÁN RUIZ DE HIERRO / EFE ?? Urrusolo Sistiaga ahir a la sortida de la presó alabesa de Zaballa
ADRIÁN RUIZ DE HIERRO / EFE Urrusolo Sistiaga ahir a la sortida de la presó alabesa de Zaballa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain